CHP’nin kurultay tarihi açıklandı! Gözler 4-5 Kasım'a çevrildi: Özel’in Kılıçdaroğlu karşısında şansı var mı?

CHP Parti Meclisi’nde yapılan oylama sonucunda 38. olağan kurultayın 4-5 Kasım tarihlerinde yapılması yönünde karar verdi. Merakla beklenen genel başkanlık seçimi ise kurultayın ilk günü yapılacak. İkinci gününde ise parti meclisi üyeleri belirlenecek.

GÜNDEM 26.09.2023, 16:24 26.09.2023, 16:49
CHP’nin kurultay tarihi açıklandı! Gözler 4-5 Kasım'a çevrildi: Özel’in Kılıçdaroğlu karşısında şansı var mı?

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin sonuçları muhalefet kanadının gündemindeki yerini korumaya devam ediyor.

31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçim için geri sayım başladı. CHP’de başlayan değişim tartışmaları ise hala devam ediyor.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu her ne kadar yaşanan olayların basına yansımasını istemese de kongrelerdeki tartışmalar ve televizyon programlarında verilen demeçler durumu açıkça gün yüzüne çıkarıyor.

Kılıçdaroğlu'na karşı Özgür Özel

Kılıçdaroğlu 14 ve 28 Mayıs seçiminin mağlubiyetini henüz kabullenmeden partililerin değişim talepleriyle yüzleşti.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Değişimin Yüzyılı, Yüzyılın Değişimi" sloganı ile genel başkanlık yarışana katıldı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı adaylığını açıkladı.

Kurultay kararı çıktı

3 ay önce bir araya gelen Parti Meclisi (PM) üyeleri kritik bir toplantı için Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında toplandı.

5 saat kadar süren toplantıdan 'kurultay' kararı çıktı. Bunun üzerine 38'inci Olağan Kurultay takviminin başlatılması yönünde karar alındı. Bu kararın ardından ise il ve ilçe kongreleri başladı. Kongrelerdeki gürültülü kavgalar ise basına yansıdı.

Kurultay 4-5 kasımda yapılacak

Kurultay için net bir tarih belirlenmesi beklenirken Parti Meclisi CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün toplandı.

Yaklaşık 2 saat kadar süren toplantıda, MYK’nın önerdiği gibi, 38. Olağan kurultayın 4-5 Kasım tarihlerinde yapılması yönünde karar verildi.

Büyük kurultay tarihine Parti Meclisi üyeleri tarafından oy birliğiyle karar verildi.

İlk gün parti genel başkanı seçilecek

Alınan karara göre 4 Kasım’da parti genel başkanlık seçimi yapılacak. 5 Kasım'da ise parti meclisi üyelerinin belirlenmesine karar verildi.

Diğer yandan tüzük kurultayı da 25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleşecek.

Delege sistemi Kılıçdaroğlu'nun kontrolü altında: Sonuç değişmeyecek!

Karar, kurultay sürecinin her ne kadar başlaması yönünde olsa da neticenin değişmesi beklenmiyor. Bu durumun sebebi ise delege sistemi.

Kılıçdaroğlu, göreve geldiğinde CHP'yi neredeyse tamamen tasnif etmişti.

Kılıçdaroğlu’na destek veren üyeler delege olarak kurultayda yer alacak. Durum böyle olunca genel başkanlık için başkasının seçilme ihtimali oldukça düşüyor.

Kılıçdaroğlu’nun özellikle Alevi delegelere güvendiği ise kulislerde konuşulan bir başka konu.

Yorumlar (0)