CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısı ile yayımladığı mesajda, 26 Ağustos’ta Büyük Taarruz’la atılan ilk adımın, vatanına canını siper olmuş bir milletin, tarihin en büyük mücadelesini vermesi ile 30 Ağustos günü zafere ulaştığını anımsattı.

GÜNDEM 29.08.2023, 16:42 29.08.2023, 16:47
CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajı

"Bu kutlu mücadelenin başkomutanı olan ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi saygı ile anıyorum" ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Ya istiklal ya ölüm" diyerek yola çıkan, silah arkadaşları ile beraber taarruza değil, ölüme giden Mustafa Kemal Atatürk'ün, büyük zaferin sonrasında durmadığını, egemenliği millete teslim etmek için başka bir büyük mücadeleye giriştiğini anımsattı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu onun, bütün ömrü savaş meydanlarında geçen büyük bir komutanın, demokrasiye olan bağlılığının en net göstergesidir. Nihayetinde Mustafa Kemal Atatürk, egemenliği kayıtsız şartsız Türk milletine devrederek, 'Demokratik, sosyal, laik, hukuk devleti' ilkesine sıkı sıkıya bağlı olan güzel Türkiye Cumhuriyeti'ni inşa etmiştir.

Bütün imkansızlıklara rağmen ortaya koyulan bu kutlu mücadele, bugünümüze hala ışık tutmaktadır. Bizler de Cumhuriyetimizi demokrasiyle taçlandırma hedefimizden katiyen vazgeçmeyeceğiz. Cumhuriyetimizin 100. yılında, tüm alanlarda milletimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu da bizim, aziz milletimize namus sözümüzdür.

Bu düşünce ve duygularla özgürlük ile bağımsızlığı karakteri sayan, millet egemenliğine gönülden bağlı ulu önder Atatürk ile silah arkadaşlarını saygı ile anıyorum. Tüm şehitlerimize rahmet diliyor, özgürlük ve demokrasi kahramanlarına şükranlarımı sunuyorum. Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı yürekten kutlarım."

Yorumlar (0)