CHP il kongreleri bugün sona eriyor

CHP'de ağustos ayında başlayan kongre takvimi, bugün yapılacak olan Bitlis il kongresi ile birlikte sona erecek. Partinin 38. Olağan Kurultayı ise 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

GÜNDEM 17.10.2023, 15:26
CHP il kongreleri bugün sona eriyor

CHP'nin ağustos ayı itibariyle başlayan il kongreleri takvimi bugün tamamlanıyor.

Hafta sonu 10 il kongresi gerçekleştiren parti, bugünkü Bitlis il kongresi ile birlikte 81 ilde süreci tamamlamış olacak. Böylece de kongre takvimi kapsamında 81 il başkanı ile 1370 kurultay delegesi belirlenmiş olacak.

Şu ana kadar 19'u olağanüstü olmak üzere 56 kurultay yapan CHP'de, 38. Olağan Kurultay 4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

Kurultayın hazırlık sürecini ise CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol ile 10 yardımcısı yürütecek.

Genel başkanlık yarışı 4-5 Kasım'da

CHP'nin 4-5 Kasım'da gerçekleştirilecek olan kurultayında, birinci gün genel başkan seçimi, ikinci gün de Parti Meclisi (PM) ile Yüksek Disiplin Kurulu üyelerinin seçimi yapılacak. Seçimlerin "fermuar" ve "blok liste" yöntemiyle yapılması ön görülüyor.

Partideki delegelerin aday göstermesi durumunda ise mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında genel başkanlık yarışı yaşanacak. CHP'de genel başkanlık için aday olabilmenin şartı ise yüzde 5 delegenin imzasını almak.

2 hafta sonra da tüzük kurultayı yapılacak

Diğer yandan CHP'nin parti programı ve yeni tüzük yazımı ise devam ediyor. CHP'de 38. Olağan Kurultay'dan 2 hafta sonra da tüzük kurultayının gerçekleştirilmesi bekleniyor. Tüzük kurultayında, parti tüzüğünün çağdaş hale dönüştürülmesine yönelik değişiklikler de ele alınacak.

Yorumlar (0)