Bazı ilçe ve beldelerde yenilenen yerel seçim sonuçları

YSK kararıyla seçimlerin yenilenmesine karar verilen yerlerde sonuçlar belli oldu. Resmi olmayan sonuçlara göre, Aksaray’ın Güzelyurt, Sivas'ın Güneykaya beldesi ve Tunceli'nin Mazgirt ilçesini AK Parti kazanırken, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesini ve Kırklareli Büyükkarıştıran'da CHP, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesini DEM Parti kazandı.

GÜNDEM 04.06.2024, 10:54 Şeyda Gül
Bazı ilçe ve beldelerde yenilenen yerel seçim sonuçları

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 31 Mart’taki Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından yapılan itirazları inceledi. Buna göre, seçimlerin yenilenmesine karar verilen 3 ilçe ve 4 beldede seçmenler oylarını kullandı. Kayseri'nin Pınarbaşı, Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran, Şanlıurfa'nın Hilvan ve Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas'ın Yıldızeli ilçesine bağlı Güneykaya, Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Akpazar ve Aksaray'a bağlı Sağlık beldelerinde seçmenler 2 Haziran Pazar günü sandık başına gitti.

Kayseri'de seçimi CHP kazandı

Resmi olmayan sonuçlara göre, Kayseri Pınarbaşı’nda 6 bin 783 oy alan CHP’nin adayı Deniz Yağan kazanırken, MHP’nin adayı Menduh Uzunoğlu ise 6 bin 494 oyda kaldı.

Deniz Yağan, 31 Mart seçimlerinde 5 bin 82 oy sayısı elde etmişti.

Hilvan'da DEM Parti önde çıktı

Yenilenen bir diğer seçim ise Şanlıurfa'nın Hilvan Belediye Başkanlığı oldu. 31 Mart’ta 6 bin 960 oy alan DEM Parti, yenilenen seçimlerde DEM Parti 10 bin 731 oy aldı. AK Parti ise 7 bin 420 oyda kaldı.

Kırklareli'nde CHP ilk sırada

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Büyükkarıştıran'da yenilenen seçimlerde CHP'nin adayı Ertuğrul Çamlıca 2 bin 286 oy alarak sandıktan birinci çıktı. DSP adayı Hakan Karaman 2 bin 101 oya ulaşabilirken, AK Parti'nin adayı Rasim Vatansever 14, Yeniden Refah Partisi adayı Fatih Şafak 11, MHP adayı Erkan Tezcan 8, Saadet Partisi adayı Yusuf Berber 3 oy alabildi.

Aksaray’da kazanan AK Parti oldu

Aksaray’ın Güzelyurt ilçesinde ise belediye başkanlığını, AK Parti’nin adayı Ünal Demircioğlu kazanırken, 31 Mart seçimlerinde İyi Parti adayının bir oy gerisinde kalmıştı. Resmi olmayan sonuçlara göre, sancılı günler geçiren İYİ Parti elindeki bir belediyeyi kaybetmiş oldu.

Sivas ve Tunceli’de sonuç AK Parti

AK Parti, MHP’den Sivas Güneykaya beldesini alırken, yenilenen seçimlerde Tunceli Mazgirt’e bağlı Akpazar beldesini de kazandı.

Sağlık beldesinde sonuç MHP’nin

Son olarak Aksaray'ın Sağlık beldesinde de seçimlerin yenilenmesine ilişkin karar çıkmıştı. Enilenen seçimlere göre, MHP'nin adayı Abdullah Tosun sandıktan birinci çıkan isim oldu.

Yorumlar (0)