Bayram tatilinde Bodrum nüfusu 1 milyonu bulacak

Bodrum'da, 9 günlük bayram tatili ve yaz sezonunun denk gelmesiyle nüfusun 1 milyonu aşması bekleniyor. Erken rezervasyon yapmayanların otel bulma şansının düştüğü belirtilirken, otellerin doluluk oranının yüzde 90'a ulaştığı aktarıldı.

GÜNDEM 11.06.2024, 13:47 12.06.2024, 09:41 Buse Önder
Bayram tatilinde Bodrum nüfusu 1 milyonu bulacak

Türkiye'nin yerli ve yabancı turistler için en gözde tatil destinasyonlarından biri olan Bodrum, Kurban Bayramı öncesinde büyük bir hareketliliğe hazırlanıyor. Özellikle yerli turistlerin tercih ettiği Bodrum, bayram süresince nüfusunun 1 milyonu aşacağı öngörüsüyle büyük bir ziyaretçi akınına uğrayacak.

Bodrum'da bayram tatilini geçirmek isteyenlerin erken rezervasyon yapmaları gerektiği vurgulanıyor. Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, şu anda otellerdeki doluluk oranının yüzde 85'e ulaştığını belirterek, "Rezervasyon yapmadan gelenlerin kapıda kalma ihtimali var. TÜRSAP onaylı acentelerle rezervasyon yaptırmalarını öneriyoruz" dedi.

Dengiz, bayram süresince Bodrum'un hareketli olacağını ve uçak ve karayolu trafiğinde yoğunluk yaşanabileceğini sözlerine ekledi.

Nüfus oranı 1 milyonu aşabilir

Herodot Otel işletmecisi Hasan Yiğit ise Bodrum'un bayram süresince ciddi bir yoğunluk yaşayacağını belirterek, nüfusunun 1 milyonu aşacağını tahmin ettiklerini dile getirdi. Bu durumun trafik aksamalarına, plajların doluluğuna ve otellerde odaların tükenmesine neden olabileceğine dikkat çekti.

Turizmci İlker Adaş da benzer şekilde Bodrum'da yoğun bir bayram tatili geçirileceğini ifade ederek, Türk misafirlerin özellikle Kurban Bayramı dolayısıyla bölgeyi tercih edeceğini söyledi. Adaş, tesislerin bayram sonrasında da dolu olacağını öngörerek, 2024 yaz sezonu için umutlu olduklarını belirtti.

Polis takviyesi yapılacak

Bodrum Kaymakamlığı ise bayram süresince huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla ilçe genelinde ek polis takviyesi yapacak. Bodrum Belediyesi ise çevre temizliğine özel bir önem verecek, atıkların 24 saat esaslı temizlik hizmetiyle kontrol altında tutulacağını duyurdu.

Yorumlar (0)