Bayram tatili boyunca 48 kişi hayatını kaybetti

Bayram tatili için çeşitli illere giden vatandaşların geri dönüş yolculukları başladı. Bugün trafik yoğunluğu tekrar artıyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatilinin ilk 6 gününde meydana gelen trafik kazalarında 48 vatandaşın hayatını kaybettiğini, 6 bin 184 vatandaşın ise yaralandığını açıkladı.

GÜNDEM 12.04.2024, 12:07 Melina Ay
Bayram tatili boyunca 48 kişi hayatını kaybetti

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bayram tatilinin son gününde geri dönüş yolculuklarının başladığını ifade ederek, bugün trafik yoğunluğunun artacağını vurgulayarak vatandaşlara uyarıda bulundu. Yerlikaya, bayram tatili süresince meydana gelen trafik kazalarında 48 kişinin hayatını kaybettiğini söylerken 6 bin 184 vatandaşın ise yaralandığını dile getirdi.

“Kurallara uyalım”

Trafik yoğunluğundan dolayı vatandaşları dikkatli olmaya davet eden Yerlikaya, “Lütfen aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım” dedi.

Ülke genelinde 635 trafik kaza oldu

Bayram tatili boyunca trafik polislerinin ve jandarma trafiğinin, denetimlerine 24 saat esasına göre devam ettiğini vurgulayan Yerlikaya, “Bayram tatilinin 6. günü olan 11 Nisan Perşembe gününde, Türkiye genelinde 635 trafik kazası meydana geldi. Bu süreçte 391 bin 472 araç denetlendi. Denetimler kapsamında 23 bin 813 araca hız ve radar işlemi uygulanırken, 23 bin 886 araca da diğer işlemler yapıldı” diye konuştu.

6 günde toplamda 3 bin 706 trafik kazası

Bayram tatili süresince gerçekleşen trafik kazalarında ortaya çıkan bilançoyu açıklayan Yerlikaya, “Bayram tatilinin ilk 6 gününde (Cumartesi, Pazar, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe), Türkiye genelinde toplam 3 bin 706 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda maalesef 48 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 bin 184 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara “Hayatla yarışılmaz!” diyen Yerlikaya, “Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)