Bayram öncesi haksız rekabete geçit verilmiyor

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satışı yapan perakende işletmeler ile marketlerde fiyat etiketi ile kasa-raf fiyatı arasındaki uyumsuzluğa ve haksız fiyat artışına karşı sıkı bir denetim gerçekleştiriyor. Müdürlük ekipleri, tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için göz açtırmıyor ve haksız fiyat artışlarına izin vermiyor.

GÜNDEM 04.04.2024, 14:36 Melina Ay
Bayram öncesi haksız rekabete geçit verilmiyor

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı öncesinde haksız fiyat artışlarını önlemek amacıyla denetimlerini sıkılaştırdı. Özellikle alışveriş merkezlerinde geniş kapsamlı denetimler gerçekleştiren ekipler, gıda ve bayramlık ürün satışı yapan perakende işletmeler ile marketlerde fiyat etiketi ile kasa-raf fiyatı uyumsuzluğuna ve haksız fiyat artışlarına karşı titizlikle çalışıyor. Tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için gerekli yaptırımları uygulayan denetim ekipleri, fiyatların adil ve uygun olmasını sağlamak için yoğun çaba harcıyor.



Gerekli yaptırımlar uygulanacak

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın karşılaştıkları şikayetleri değerlendirmek adına 'ALO175' Tüketici Hattı, Haksız Fiyat Artışı Şikayet Sistemi (HFA) veya Ticaret İl Müdürlüğü'ne yazılı olarak bildirebilecekleri" belirtildi. Ayrıca açıklamada, işletmelerin mevzuata uyum sağlama ve vatandaşları mağdur etmemek için gerekli hassasiyeti göstermeleri gerektiği vurgulandı. Aksi halde, gerekli yaptırımların uygulanacağı ifade edildi.


 

Yorumlar (0)