'Bakanlık personeliyim' dedi, polisleri tehdit etti

Kırıkkale'de bir sürücü, gelin arabasının plakasını ‘Evleniyoruz’ yazısıyla kapattığı için kendisine kesilen para cezasına sinirlendi. Bakanlık personeli olduğunu iddia eden sürücü, polis memuruna "Allah, bir adli işlemde seni benle karşılaştırır" diyerek tehdit etti.

GÜNDEM 14.04.2024, 15:04 Melina Ay
'Bakanlık personeliyim' dedi, polisleri tehdit etti

Kırıkkale'de trafik ekipleri, Ramazan Bayramı tatili nedeniyle 43 ilin geçiş güzergahında oluşan yoğunluğa karşı çalışmalarını sürdürüyor. En yoğun noktalarda görev yapan ekipler, sürücülerin can ve mal güvenliğini tehlikeye atanlara Karayolları Trafik Kanunu'na göre cezai işlem uyguluyor. Bu çerçevede, trafiğin en yoğun olduğu bölgede kural ihlali yapan ve plakası, ‘Evleniyoruz’ yazısı ile kapatılan bir gelin arabası da durduruldu.

“Memur memura böyle yapıyorsa…”

Trafik polisi, sürücü E.C.'ye Karayolları Trafik Kanunu'nun 23/3-c-1 maddesi gereğince 2 bin 647 lira para cezası uyguladı. Cezayı imzalamayan E.C., kendisinin bakanlık personeli olduğunu iddia etti. Cezaya öfkelenen E.C., önce telefon beklediğini belirterek, "Allah bir adli işlemde seni benle karşılaştırır. Memur memura böyle yapıyorsa ben de böyle yapacağım" diyerek polis memurunu tehdit etti. Daha sonra öfkeli sürücü, polislere ceza fişini atarak, cezanın e-devletine gönderilmesini istedi.

Polislerin görevini yaptığını belirten düğün konvoyundaki diğer vatandaşlar, E.C.'yi sakinleştirerek olay yerinden uzaklaştırdı.

Yorumlar (0)