Bakan Yerlikaya’dan TikTok uyarısı

Türkiye'nin güvenlik gündemini belirleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, ülke genelinde yürütülen operasyonlarla ilgili detayları paylaştı ve TikTok üzerinden müstehcen içerikler üreten 13 kullanıcının gözaltına alındığını açıkladı.

GÜNDEM 05.12.2023, 11:22 06.12.2023, 09:11 Buse Önder
Bakan Yerlikaya’dan TikTok uyarısı

Türkiye'nin içişleri gündemini belirleyen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gerçekleştirdiği basın toplantısında ülkedeki güvenlik operasyonlarına dair önemli detayları paylaştı. Terörle mücadele, düzensiz göçle mücadele, NARVAS projesi, FETÖ ve DEAŞ operasyonları gibi birçok başlıkta açıklamalarda bulunan Bakan Yerlikaya, halkın güvenliği için yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler verdi.

NARVAS Projesi ve mücadelede son durum

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelede elde edilen sonuçları paylaşarak, yapılan operasyonlarda 502 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Bu operasyonlarda ölü, sağ, yaralı ve teslim olan teröristlerin sayılarını detaylı bir şekilde açıklayan Bakan Yerlikaya, 3583 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 770'sinin tutuklandığını ve 684'ünün hakkında adli kontrol kararı verildiğini belirtti.

FETÖ'ye yönelik gerçekleştirilen operasyonlara da değinen Bakan Yerlikaya, son 6 ayda 2 bin 839 operasyon yapıldığını ve 4 bin 482 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. DEAŞ'a karşı da 728 operasyon gerçekleştirildiğini, bu operasyonlar sonucunda 98 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti.

Bakan Yerlikaya, NARVAS projesinin detaylarına da değinerek, bu projenin narkotik ihbarlarının daha etkin analizini sağlamayı amaçladığını söyledi. NARVAS'ın 30 büyükşehirde uygulanmaya başlandığını belirten Bakan, projenin vatandaşların ihbarlarını analiz etme, suçluları tespit etme ve yer-zaman odaklı stratejiler oluşturma konularında önemli bir rol oynadığını ifade etti.

Göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadele

Bakan Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen operasyonlara da değindi. Son 180 günde Türkiye genelinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına yönelik 3 bin 801 operasyon yapıldığını belirten Bakan, 6 bin 108 kişinin gözaltına alındığını ve 2 bin 110 kişinin tutuklandığını açıkladı. Ayrıca, operasyonlar sonucunda 173 bin 550 düzensiz göçmenin yakalandığını, sınırdan geçişini engelledikleri 106 bin kaçak göçmenin bulunduğunu dile getirdi.

TikTok üzerinden müstehcen içerikle mücadele

TikTok platformunda müstehcen içerikler üreten ve çocuk istismarıyla ilgili suçlar işleyen 14 şahsın ise sınır dışı işlemleri başlatıldığını vurgulayan Bakan Yerlikaya, bu kapsamda son 6 ayda bu tür içeriklere sahip bin 332 hesap yöneticisinden 13'ünün tutuklandığını, 48'i hakkında adli kontrol kararı verildi. Sosyal medya üzerinden yapılan ihbarları değerlendirdiklerini ve bu konuda halkın işbirliğine önem verdiklerini vurguladı. Yerlikaya “Huzurunuzu ve güvenliğinizi bozan her kim olursa olsun lütfen 112'yi arayın ve bize bildirin. Sosyal medya hesaplarımıza yaptığınız yorumları ve attığınız mesajları da ihbar kabul ediyoruz. Göreceksiniz en kısa sürede birimlerimiz müdahale edecektir” çağrısında bulundu.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamalarla Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığını ve güvenlikle ilgili önemli projelerini kamuoyuna duyurmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)