Bakan Yerlikaya: “Düzensiz göçle mücadelemiz bayram tatilinde de aralıksız sürüyor”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçmenlere yönelik ‘Kalkan-19’ denetimlerinde mobil göç noktası araçlarıyla gerçekleştirilen operasyonlarda bin 177 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

GÜNDEM 12.04.2024, 11:28 15.04.2024, 09:34 Melina Ay
Bakan Yerlikaya: “Düzensiz göçle mücadelemiz bayram tatilinde de aralıksız sürüyor”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, düzensiz göç ve göçmene fırsat vermeyeceklerini söyledi. Gerçekleşen ‘Kalkan-19’ operasyonları sonucunda bin 177 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Operasyonların aralıksız süreceğini ifade eden Yerlikaya, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki; düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını önlemek için ülkemizin her bölgesinde kararlılıkla sürdürdüğümüz operasyonlarımız aralıksız devam edecek. Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

30 büyükşehirde denetim oldu

Bayramda da çalışmaların kesintisiz devam ettiğini aktaran Yerlikaya, “Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde (6-7-8-9-10 Nisan 2024) Valilikler ve Göç İdaresi Başkanlığı koordinasyonunda; Polis, Jandarma ve Sahil Güvenlik tarafından gerçekleştirilen denetimlerde, İstanbul dahil olmak üzere 30 büyükşehirde toplam 103 mobil göç noktası aracıyla 162 bin 707 yabancının kimlik bilgileri incelendi. Bu denetimlerde bin 177 kişinin düzensiz göçmen olduğu belirlendi” diye konuştu.

Sınır dışı işlemleri başlatıldı

Yakalanan düzensiz göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiğini belirten Yerlikaya, düzensiz göçmen olduğu tespit edilen vatandaşların sınır dışı işlemlerinin başlatıldığını ifade etti. Son olarak, operasyonda çalışmalarını gerçekleştirenlere tebriklerini ileten Yerlikaya, “Valiliklerimizi, Göç İdaresi Başkanlığımızı ve denetimleri gerçekleştiren Polisimizi, Jandarmamızı ve Sahil Güvenliğimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle” açıklamalarına yer verdi.
 

Yorumlar (0)