Bakan Yerlikaya duyurdu: Gülbaharlar organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şanlıurfa’da "Gülbaharlar” olarak bilinen organize suç örgütünün çökertildiğini duyurdu. 4 ilde eş zamanlı "Kafes-48” operasyonlarının düzenlendiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, örgütün elebaşı Celal Gülbahar’ın da aralarında bulunduğu 16 şüphelinin yakalandığını ifade etti.

GÜNDEM 26.02.2024, 10:09 26.02.2024, 10:12 Şeyda Gül
Bakan Yerlikaya duyurdu: Gülbaharlar organize suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu Şanlıurfa merkezli Mersin, Ardahan ve İstanbul’da Kafes-48 operasyonlarının düzenlendiğini duyurdu. "Gülbaharlar" olarak bilinen organize suç örgütü üyesi şüphelilerinin belirlendiğini belirten Bakan Yerlikaya, şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suretiyle, nitelikli yağma, silahla tehdit ve silahla kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, mala zarar verme ve 6136 sayılı kanuna muhalefet suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini dile getirdi.

16 şüpheli gözaltına alındı

"Kafes-48” operasyonlarında örgütün elebaşı Celal Gülbahar’ın da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 16 şüpheli yakalandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, operasyonlar sonucu ilk belirlemelere göre, 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet av tüfeği ile çok sayıda fişek, çek ve senede el konulduğunun bilgisini verdi.

Organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacağız

“Aziz milletimizin bilmesini isterim ki şehir eşkıyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini tek tek çökertip kafese koyacağız” diyen Bakan Yerlikaya, operasyonları düzenleyen kahraman polisleri tebrik etti. Bakan Yerlikaya, “Milletimizin duası sizlerle” dedi.

Yorumlar (0)