Bakan Tekin duyurdu! Öğrenciler sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Trafikte Küçük Hata Yoktur” sosyal sorumluluk projesinin tanıtım etkinliğine katıldı. Bakan Tekin, "Her öğrencimizin yılda en az 40 saat boyunca sosyal sorumluluk projelerine katılması için düzenlemeler yaptık. Bu değişikliklerle topluma uyum sağlamış bireyler olarak yetişmelerini hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

GÜNDEM 28.02.2024, 19:15 Buse Önder
Bakan Tekin duyurdu! Öğrenciler sosyal sorumluluk projelerinde yer alacak

İstanbul Zeytinburnu Fatma Süslügil İlkokulu, Trafikte Ortak Akıl Derneği tarafından düzenlenen "Trafikte Küçük Hata Yoktur” sosyal sorumluluk projesi lansman programına ev sahipliği yaptı. Programa, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yanı sıra Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Trafikte Ortak Akıl Derneği Başkanı Mustafa Ilıcalı, iş insanı Acun Ilıcalı, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

40 saat projelerde çalışacaklar

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuşmasında temel eğitim ve orta düzeydeki öğrencilere sosyal sorumluluk projelerine katılmaları çağrısında bulundu. Mevzuat değişiklikleriyle birlikte her öğrencinin yılda en az 40 saat sosyal sorumluluk projelerinde yer alması hedefleniyor. Bakan Tekin, bu projelerin öğrencilerin toplumsal hayata daha etkin katılımını sağlamak amacıyla düzenlendiğini belirtti.

Trafik kazalarının büyük bir oranının insan hatasından kaynaklandığını vurgulayan Bakan Tekin, bu konuda farkındalık oluşturmanın önemine değindi. "Yüzde 99 gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Trafikteki bu tür kazaların yüzde 99’u insan hatasından ki bence yüzde 100’ü insan hatasından kaynaklı" diyen Tekin, bu hataların geniş bir perspektiften değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

‘Toplumsal farkındalık velilerle birlikte oluşturulmalı’

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, velilere seslenerek toplumsal konulardaki farkındalığın sadece bakanlık ve öğretmenler tarafından değil, velilerin de katkısıyla oluşturulması gerektiğini belirtti.

Bakan Tekin, sıfır atık ve çevre konularında farkındalık oluşturmanın önemine vurgu yaparak, "Bu sorumluk bizim dışımızda dünyada yaşayan bütün insanların da hakkı olduğunu düşünürsek oraya karşı da sorumlu davranmak zorundayız. Biz bakanlık olarak bu konuda üstümüze düşeni yapmaya çaba sarf ediyoruz. Bizim de kusurlarımız var. Biz de eksiklerimizi gidereceğiz. Burada bu kadar veli varken sizden de istirhamım; eğitim öğretim ya da toplumsal konulardaki farkındalık sadece bakanlık ya da öğretmenler tarafından verilmez" ifadelerini kullandı.

Öğrencilere hediyeler verdi

Bakan Tekin, velilere çağrıda bulunarak, toplumsal konularda farkındalık oluşturmak için birlikte çaba sarf edilmesi gerektiğini vurguladı. Program kapsamında öğrencilere yönelik düzenlenen stantları gezen Bakan Tekin, öğrencilerle bir araya geldi ve hediyeler takdim etti. Okul bahçesindeki etkinlikler, öğrencilerin sosyal sorumluluk projeleri hakkında bilgi alışverişi yapmasına olanak tanıdı.

Yorumlar (0)