Bakan Özhaseki açıkladı! "Söz verdiğimiz gibi 1 ayda teslim ettik"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, şehit ailesinin evinin teslim edildiğini duyurdu. Özhaseki, "Söz verdiğimiz gibi şehidimizin ailesinin evini 1 ayda yaparak teslim ettik" dedi.

GÜNDEM 26.02.2024, 20:48 Buse Önder
Bakan Özhaseki açıkladı! "Söz verdiğimiz gibi 1 ayda teslim ettik"

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kahramanmaraşlı Şehit Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesine verdiği sözü tutarak, 6 Şubat depremlerinde yıkılan evlerini 1 ay içinde yeniden inşa edip teslim etti.

Bakan Özhaseki, Şehit Müslüm Özdemir’in ailesine ait evin, sağlam ve güvenli bir bölgede temellerinin atılmasının ardından geçen bir aylık süre içinde tamamlandığını duyurdu.

Ailesini bizzat ziyaret etti

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Bakan Özhaseki'nin talimatıyla başlatılan inşaat süreci, yöresel mimariye uygun şekilde tasarlanan net 106 metrekarelik 3+1 evin tamamlanmasıyla son buldu.

Bakan Özhaseki, bugün bizzat Kahramanmaraş'a giderek şehit Müslüm Özdemir’in ailesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Kur’an-ı Kerim okundu, ardından Bakan Özhaseki, şehidin annesi Ümmihani Özdemir ve babası Ali Özdemir'e evlerinin anahtarını takdim etti. Ziyaret esnasında Özhaseki, şehit ailesiyle sohbet ederek, devletin her zaman yanlarında olduğunu vurguladı.

‘1 ay önce söz vermiştik’

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Bakan Özhaseki, “Yaklaşık bir ay önce şehidimizin ailesine, ‘Bir ay içerisinde evinizi yapıp teslim edeceğiz’ diye söz vermiştik. Bugün geldik ve söz verdiğimiz gibi şehidimizin ailesinin evini 1 ay içinde tamamlayarak teslim ettik. Bu aile vatan için şehit düştü, onlar hepimizin şehidi. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyor, Rabbim cennetiyle müjdelesin” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)