Bakan Göktaş: ‘Türkiye Yüzyılı'nı kadınlar inşa edecek’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, video mesajla '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

GÜNDEM 08.03.2024, 10:18 08.03.2024, 17:36 Buse Önder
Bakan Göktaş: ‘Türkiye Yüzyılı'nı kadınlar inşa edecek’

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir video mesajı yayınladı. Bakan Göktaş, mesajında Türkiye'deki kadınların önemine vurgu yaparak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kadınların elde ettiği hak ve özgürlüklerle, siyasi, sosyal ve ekonomik hayata daha fazla katıldığına dikkat çekti.

‘Tüm kadınlarla gurur duyuyoruz’

Göktaş, "Türkiye'ye güç veren tüm kadınlarla gurur duyuyoruz. O kadınlar ki emeği, eserleri ve fikirleriyle toplumu yeniden inşa ederler. O kadınlar ki vefası, inancı ve azmiyle medeniyetimizin taşıyıcı gücüdürler. Türkiye işte bu kadınlarla güçlenecek, 'Türkiye Yüzyılı'nı bu kadınlar inşa edecektir" şeklinde konuştu.

Bakan Göktaş, kadınların varlığıyla hayata ahenk kattığını, yeryüzündeki güzellikleri çoğalttığını ve sevgisi, şefkati, merhametiyle zorlukları kolaylaştırdığını belirterek, tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı.

‘Türkiye yüzyılı kadınların olacak’

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye'de kadınların hak ve özgürlüklerine kavuştuğunu ifade eden Göktaş, kadınların artık siyasi, sosyal ve ekonomik hayata daha aktif bir şekilde katıldığını söyledi. Bakan Göktaş, "Türkiye Yüzyılı"nın kadınların yüzyılı olacağını vurgulayarak, bu doğrultuda Bakanlık olarak kadınlara destek olma çabalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Bakanlık olarak 2024-2028 yıllarını kapsayan Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planı'nı hazırladıklarını belirten Göktaş, bu planın 5 temel politika ekseni doğrultusunda kadınlara yeni ufuklar kazandıracağına inandıklarını söyledi. Kadınların güçlenmesi ve toplumda daha etkin roller üstlenmeleri için çaba harcadıklarını belirten Bakan Göktaş, "Çünkü biz bu ülkenin kadınlarına inanıyoruz. 'Türkiye Yüzyılı' kadınların yüzyılı olacak" dedi.

Yorumlar (0)