Bakan Fidan’dan PKK açıklaması: Müsamaha gösteren ülkelerde terör estiriyor

PKK militanlarının Belçika'da iki ayrı şehirde Türk vatandaşlarına alçakça saldırı düzenlemesine ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “PKK biz vurdukça köşeye sıkışıyor. Köşeye sıkıştıkça, bu defa yıllardır onlara müsamaha gösteren ülkelerde terör estiriyor” dedi.

GÜNDEM 27.03.2024, 21:02 Şeyda Gül
Bakan Fidan’dan PKK açıklaması: Müsamaha gösteren ülkelerde terör estiriyor

Karadeniz Vakfında sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, önemli açıklamalarda bulundu. Son günlerde Avrupa'da yaşananların ibret verici olduğunu ifade ede Bakan Fidan, PKK militanlarının Belçika'da iki ayrı şehirde Türk vatandaşlarına alçakça saldırdığını belirtti. Durumu öğrenir öğrenmez, hemen devreye girdiklerini anlatan Bakan Fidan, Ankara'da ve Brüksel'de girişimde bulunduklarını dile getirdi. Belçika makamlarının süratle harekete geçmesini istediklerini kaydeden Bakan Fidan, “Ben aynı gece Belçikalı mevkidaşımı aradım. Hassasiyetimizi ve beklentilerimizi vurguladım. Diplomatlarımız ivedilikle bölgeye intikal ettiler. Olaylardan etkilenen vatandaşlarımızla ilgilendiler” ifadelerini kullandı.

Ankara ve Berlin'de gerekli girişimleri hemen yaptık

Türk vatandaşlarının sağduyusu ve Belçika makamlarının müdahalesiyle olayların büyümeden kontrol altına alındığını anlatan Bakan Fidan, yaralılara şifa dileklerini iletti. Durumu yakından takip ettiklerini dile getiren Bakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaralıları bizzat arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiğini aktardı. Fransa'da da benzer provokasyon girişimlerinin olduğunu anımsatan Bakan Fidan, “Dün akşam da Almanya'da, Hannover Başkonsolosluğumuza baltalarla saldıracak kadar azdılar. Ankara ve Berlin'de gerekli girişimleri hemen yaptık. Saldırganların adalet önüne çıkarılmasını beklediğimizi söyledik” şeklinde konuştu.

Müsamaha gösteren ülkelerde terör estiriyor

“PKK biz vurdukça köşeye sıkışıyor” diyen Bakan Fidan, köşeye sıkıştıkça bu defa yıllardır onlara müsamaha gösteren ülkelerde terör estirdiğini dile getirdi. Bakan Fidan, “Devletimiz ise vatandaşına her şartta sahip çıkıyor. Konu bu kadar basittir” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)