Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiğinin kesildiği duyuruldu

İsmailağa Cemaati’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ahmet Mahmut Ünlü’nün rabıtalık üzerinden cemaati bölmeyi ve dağıtmayı amaçlaması sebebiyle cemaatle tüm ilişiğinin kesildiği ifade edildi.

GÜNDEM 27.03.2024, 21:47 27.03.2024, 21:49 Şeyda Gül
Ahmet Mahmut Ünlü'nün İsmailağa Cemaati'yle tüm ilişiğinin kesildiği duyuruldu

Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz yıllarda İsmailağa Cemaati’nin en bilinen yüzlerinden birisiydi. Cemaatin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun hayatı kaybetmesinin ardından İsmailağa’dan dışlanan Ahmet Mahmut Ünlü, geçtiğimiz günlerde “Köprüden önce son çıkış” isimli bir video yayımlamıştı. Videosunda cemaatin taleplerini kabul etmezse önemli itiraflarda bulunacağını söyleyen Ünlü, sonrasında kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.

Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi mi?

Dün yayınladığı mesajda sağlık durumu hakkında bilgi veren Cübbeli Ahmet Hoca, bazı haber kanallarında çıkan ve sosyal mecralarda yayılan “Cübbeli Ahmet Hoca kalp krizi geçirdi” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Dün anjiyo için gittiği hastaneden gün içinde çıktığını belirten Cübbeli Ahmet Hoca, evinde istirahat ettiğini ve su an sağlık durumu gayet iyi olduğunu kaydetti.

Belli çevrelerce kirli bir propaganda başlatıldı

Bugün konuyla ilgili basın açıklaması yapan İsmailağa Cemati, Mahmud Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin ahirete irtihalinin ardından belli çevreler eliyle kirli bir propaganda başlatıldığını açıkladı. Daha önce İstişare Heyetinin açıklamasında yer aldığı üzere şahitler huzurunda tevatür seviyesinde sabit olan bir hakikatin gizlenmeye çalışıldığı belirtilen açıklamada, “Oysaki Ali Haydar Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerinden bizlere yadigâr olan ve bir kısmı bugün hâlâ hayatta ve afiyette bulunan büyüklerimizin şahitliği de ortadadır. Bugün fitneden korunmak, o büyüklerin şahitlik ve bereketine tâbi olmakla mümkündür” ifadeleri kullanıldı.

Şeyhimiz Cübbeli Ahmet Hoca'yı reddetti

İsmailağa Cemaati’nden yapılan açıklamada, Şeyh Hasan Efendi’nin (Kuddise Sirruhû) Cübbeli Ahmet Hoca’yı reddettiği kaydedildi. Cübbeli Ahmet Hoca’nın söz ve davranışlarıyla tarikata ve hizmetlere zarar veren biri hâline geldiği aktarılan açıklamada, “Hasan Efendi (Kuddise Sirruhû) Hazretlerimizin şeyhliğini kabul etmemiştir. Bu gerçeğe binaen kendisinin tekkemiz ve cemaatimizle hiçbir ünsiyetinin kalmadığını, görüş ve açıklamalarının cemaatimiz açısından hiçbir bağlayıcılığının bulunmadığını ihvanımıza ve tüm kamuoyuna saygıyla duyururuz” ifadelerine yer verildi.  

Yorumlar (0)