Ayşenur öğretmen, 24 Kasım'da unutulmadı

Gaziantep’e düzenlenen roketli saldırıda şehit düşen öğretmen Ayşenur Alkan, tüm Türkiye’yi yasa boğdu. 22 yaşındaki Alkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de unutulmadı. 

GÜNDEM 24.11.2022, 12:44 25.11.2022, 08:06
Ayşenur öğretmen, 24 Kasım'da unutulmadı

PKK terör örgütü tarafından önceki gün Gaziantep’in Karkamış ilçesine düzenlenen roketli saldırıda yaşamını yitirenlerden biri de 22 yaşındaki genç öğretmen Ayşenur Alkan’dı. Öğretmenler odasındayken hayatını kaybeden Alkan, arkasında gözü yaşlı bir aile bıraktı. Şehit Alkan, 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde de unutulmadı. Kocatepe İlkokulu’nda 4-C sınıfının öğretmenliğini yapan Alkan’ın öğrencileri, yaşadıkları acı dolu günleri anlattı. 

“Sanki ailemiz yıkıldı”

Öğretmenlerini çok sevdiklerini söyleyen öğrenciler, ilk Öğretmenler Günü’nü göremeden hayatını kaybeden Alkan için sınıfı süsledi. 4-C sınıfından Ümeyir Doğan, kısa süre içerisinde öğretmenleri ile çok güzel bir bağ kurduklarını belirterek, “Bana sınavlara hazırlanmam için ders kitapları veriyordu. Beni çok seviyordu. Sanki ailemiz yıkıldı. Ben normalde doktor olmak istiyordum ama artık öğretmen olacağım, öğretmenimin yarım kalan hayallerini tamamlayacağım. Onun gibi öğrenciler yetiştireceğim” ifadelerini kulandı. 

“Biz onu çok sevmiştik”

24 Kasım Öğretmen Günü için öğretmenine resim çizdiğini anlatan bir diğer öğrenci Fatmanur Bozkurt ise, "Öğretmenimin öldüğünü duyunca çok üzüldüm, çok ağladım. Ben 24 Kasım ile ilgili resim çizmiştim, öğretmenime verdim. O da panoya astı ve bana 'çok iyi çizmişsin' dedi. Biz onu çok sevmiştik. Öğretmenimiz olsaydı şiir okurduk, sınıfı süslerdik, beraber şarkı söyleyip oyun oynardık. Şimdi onu görsem 'Bizi bırakma, seni çok seviyoruz öğretmenim' derdim” şeklinde konuştu. 

“Yavrumu sabah okula uğurladım, bir daha da göremedim”

Kısa süre önce açıklamalarda bulunan Ayşenur Alkan’ın annesi Hayriye Alkan ise çocuğunu yokluk içinde okuttuğunu belirterek, “Kızım kendi parasını kazanıp, kendi kendini bir yerlere taşıdı. Kızımın hayalleri vardı. Çalışıp kazanıp, yoksullara yardım etmeyi çok istiyordu. Başka bir isteği, muradı yoktu. Kızım iyi niyetliydi, kalbi güzeldi. Okulundaki görevini daha 3 ay önce başlamıştı. Okula severek gidiyordu, işini severek yapıyordu. Çocukları çok seviyordu, çocuklar da ona alışmıştı. Tatilden sonra bugün ilk defa okula gitmişti. Yavrumu sabah okula uğurladım, bir daha da göremedim” demişti. 

Yorumlar (0)