Astrolog Meral Güven hakkında detaylar aralandı

Fenerbahçe'nin şampiyon olacağını iddia eden astrolog Meral Güven hakkında soruşturma açıldı. Galatasaray'ın şampiyonluğuyla ilgili sosyal medya hesaplarından yapılan rahatsız edici paylaşımlar nedeniyle Astrolog Meral Güven gözaltına alındı.

GÜNDEM 27.05.2024, 17:11 28.05.2024, 13:16 Buse Önder
Astrolog Meral Güven hakkında detaylar aralandı

Galatasaray, 102 puanla şampiyonluğunu ilan ederek haftalardır süren liderliğini taçlandırdı. Fenerbahçe ise İstanbulspor karşısında 6 gol atmasına rağmen 99 puanda kalarak ligi ikinci sırada tamamladı.

Astrolog Meral Güven'in, Fenerbahçe'nin şampiyon olacağına dair yaptığı paylaşımlar büyük yankı uyandırmıştı.

Sosyal medyadan öfke kustu

Şampiyonluk Galatasaray'ın olunca, Meral Güven sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. "Yüce Mevlama şükürler olsun ki hevesinizi kursağınızda bıraktı. Geçen yıl ölmüş çocuğuma küfür edip, beni tehdit ediyordunuz ve adamın böyle işte hevesini kursağında bırakırlar. Oh canıma değsin, beter olun” ifadelerini kullanarak öfke kustu.

“Allah'a ortak koşmak neymiş gördünüz mü? Rabbim sana şükürler olsun dualarımı kabul ettin. Yarabbim çok şükür” ifadelerini kullanarak her şeyi bilerek yaptığını belirten Meral Güven “Beni Allah gibi gördünüz ya alın bakalım sonuca, beter olun öyle küfür edilmez böyle hevesinizi kursağınızda bırakırlar" ifadelerini kullandı.

Sosyal medya hesaplarını kapattı, TikTok yayını açtı

Gelen yoğun tepkiler üzerine sosyal medya hesaplarını kapatan Meral Güven, TikTok'ta canlı yayına geçti. Ancak, yayında yaptığı küfürler Fenerbahçe taraftarını kızdırdı ve TikTok'un kuralları gereği canlı yayın kısa sürede kesildi.

Soruşturma başlatıldı

Astrolog Meral Güven, önceki gün Fenerbahçe'nin mucizevi bir şekilde şampiyon olacağını iddia etmişti. Ancak, Galatasaray'ın şampiyonluğuyla sonuçlanan lig sezonunun ardından, Güven'in sosyal medya hesaplarından yapılan hakaret içerikli paylaşımları tepki çekti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Güven'in canlı yayında sarf ettiği sözler ile ilgili resmi bir soruşturma başlattı.

6 tane suç kaydı var

Adresinde polis tarafından gözaltına alınan Güven, emniyete götürüldü. Hakkında başlatılan adli işlemde Güven'in ‘tehdit ve hakaret’, ‘kamu düzenini bozma’, ‘kişilerin huzur ve sükununu bozma’ , ‘kasten yaralama’, ‘uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanma’ ve ‘taksirle yaralama’ suçları olmak üzere toplamda 6 kaydının olduğu ortaya çıktı.

Yorumlar (0)