Antalya'da sahte savcı ve polis operasyonu! 6 kişi tutuklandı

Antalya'da sahte polis ve savcı olduklarını iddia ederek dolandırıcılık yapan sekiz kişiden altısı tutuklandı.

GÜNDEM 02.04.2024, 18:35 03.04.2024, 16:06 Buse Önder
Antalya'da sahte savcı ve polis operasyonu! 6 kişi tutuklandı

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, telefonla yapılan dolandırıcılık vakalarına ilişkin çalışma başlatıldı. Telefonda kendilerini 'cumhuriyet savcısı, hakim, emniyet ve jandarma görevlisi' olarak tanıtan dolandırıcılar, müştekilere 'adınız terör örgütüne karıştı, kimliğiniz bir olayda kullanıldı' gibi ifadelerle baskı yaparak para ve ziynet eşyalarının elden alınmasını sağlıyorlardı.

17 milyon 900 bin lira kaptırıldı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, 5 ayrı olayda toplam 6 farklı müştekinin aynı yöntemle dolandırıldığı belirlendi. Toplamda 17 milyon 900 bin lira değerinde para ve ziynet eşyalarının dolandırıcılara kaptırıldığı tespit edildi.

8 şüpheliden 6’sı tutuklandı

Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Antalya ve Şanlıurfa illerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyon sonucunda Alanya'da bir şüpheli ile Şanlıurfa ilinde ise yedi şüpheli olmak üzere toplamda sekiz şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde çok sayıda dijital materyal ve metamfetamin narkotik madde ele geçirildi.

Şüpheliler, "Nitelikli Dolandırıcılık" suçundan adli makamlara sevk edildi. Adli sürecin ardından altı şüpheli tutuklanırken, soruşturma devam ediyor.

Yorumlar (0)