Aman dikkat! İnternetten aldığınız altın sahte çıkabilir

Kuyumcu Seyyit Ahmet Özçelebi, internet üzerinden alınan altınlarla ilgili uyarıda bulundu. İnternetten alınan altınlarda ayar düşüklüğü olabildiğini belirten Özçelebi, "Biz bile internetten alınca hangisi gerçek, hangisi sahte anlayamıyoruz." diyerek uyardı.

GÜNDEM 29.05.2024, 15:35 Hakan Öksüz
Aman dikkat! İnternetten aldığınız altın sahte çıkabilir

İnternet üzerinden altın satın alan vatandaşlar, zaman zaman dolandırıcıların hedefi oluyor. İnternetten yapılan alışverişte vatandaşlar, sipariş edilen ayardan daha düşük ayarda altınla karşılaşabiliyor. Siirt'teki kuyumcular, özellikle de düğün sezonunun yaklaştığı bu dönemde internet üzerinden altın alınmasına dair risklerden bahsetti.

"Biz bile anlayamıyoruz"

Kuyumcu Seyyit Ahmet Özçelebi, gerçek ve sahte altının bir bakışta anlaşılmasının bir hayli zor olduğunu söyledi. Farklı mecralardan altın satın alan vatandaşların bir hayli dikkatli olması gerektiğine işaret eden kuyumcu Özçelebi, "Biz bile internetten aldığımız altınların gerçek mi yoksa sahte mi olduğu konusunda kafa karışıklığı yaşayabiliyoruz." diyerek uyardı.

"Düşük ayarlı altın gönderebiliyorlar"

İnternet üzerinden satın alınan altınlarda daha çok "ayar düşüklüğü" sorununun olduğunu kaydeden Seyyit Ahmet Özçelebi, "Genelde sahte olmasa bile düşük ayarda altın gönderebiliyorlar. Bunun için tanıdığınız ve güvendiğiniz yerlerden altın almanızda fayda var. Sosyal medyadaki bazı kuyumcular, sattıkları altına gerçek değerinden çok daha yüksek değer biçebiliyor. Ürün 10 bin liralık iken 15 bin liraya satabiliyorlar." uyarısında bulundu.

Yorumlar (0)