Akşener'den asgari ücret ve emekli maaşı önerisi

Samsun'da katıldığı toplantıda partililere konuşan İYİ Parti lideri Meral Akşener, "Bebek katilinin övüldüğü yere 'Gazi Meclis' diyemeyiz." ifadelerini kullandı. Cumhur İttifakı, CHP ve DEM Parti'yi eleştiren Akşener, asgari ücret ile emekli maaşları ile ilgili önerilerini de açıkladı.

GÜNDEM 19.01.2024, 20:16 Hakan Öksüz
Akşener'den asgari ücret ve emekli maaşı önerisi

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Samsun Teşkilat Buluşması'na katılmak için kente geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin Şehit Ömer Halisdemir Toplantı Salonu'nda partililere hitap eden Akşener, Cumhur İttifakı'nın yanı sıra CHP ve DEM Parti'ye de eleştirilerde bulundu.

"Bebek katilinin övüldüğü yere 'Gazi Meclis' diyemeyiz"

Mayıs ayındaki seçimlerde Milli İttifakı olarak başarısız olduklarını vurgulayan Akşener, "Bebek katili Öcalan, Meclis kürsüsünde övüldü. Böyle bir TBMM'ye 'Gazi Meclis' diyemeyiz. PKK, bütün Kürt vatandaşların temsilcisi gibi gösterilemez. Belediyeleri alabilmek için iki tarafın da bu namertlerin karşısında iki büklüm durduğunu görüyoruz. Biri 'demokrasi' dedi, diğeri bebek katili Öcalan'ın mektubunu okuttu. İYİ Parti olarak neyin ne olduğunu görüyoruz." dedi.

"Asgari ücret 20 bin lira olmalı, işverene düşen kısmını devlet karşılamalı"

Asgari ücretin en az 20 bin lira olması gerektiğini savunan İYİ Parti lideri, "Asgari ücretin işletme sahibine düşen kısmını da devlet üstlenmeli. Böylece istihdam da artar. En düşük emekli aylığı da asgari ücret kadar olmalı. En düşük emekli maaşını 10 bin lira yaptılar. Emekliler yandı, en düşük kira 6 bin lira zaten." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)