AK Parti Sözcüsü Çelik: “Milletin mesajı yol, haritamızdır”

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, partisinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Çelik, konuşmasında, "Siyasetin sicil amiri vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız uyarılarını sandık yoluyla vermiştir. 31 Mart seçimlerinin partimize dönük mesajlarını okuyacağız. Milletin verdiği mesaj yol haritamız" ifadelerini kullandı. Ayrıca, Van'daki tartışmalarla ilgili olarak 'Konu hukuki, yetkili YSK' dedi.

GÜNDEM 02.04.2024, 18:29 Melina Ay
AK Parti Sözcüsü Çelik: “Milletin mesajı yol, haritamızdır”

AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, konuşmasına Yangınla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli bilgi alışverişinde bulunduğunu söyleyerek başladı. Yaşanan yangından dolayı gözaltılar olduğunu belirten Çelik, “İnşallah daha fazla can kaybı olmasın diye ümit ediyoruz. Maalesef can kaybı sayısı arttı” ifadelerine yer verdi.

“Partimize dönük mesajlarını okuyacağız”

Türkiye'yi yöneten unsurun demokrasi ve sandık olduğunu vurgulayan Çelik, . Demokrasimiz bir kez daha güçlenmiş ve kökleşmiştir. Kazanan milletimiz olmuştur. Siyasetin sicil amiri vatandaşlarımızdır. Vatandaşlarımız uyarılarını sandık yoluyla vermiştir. 31 Mart seçimlerinin partimize dönük mesajlarını okuyacağız. Bu seçimler, izleyeceğimiz siyaset açısından bir dönüm noktasıdır. 18 kez milletin huzuruna çıktık ve gösterilen teveccühler için şükranlarımızı arz ediyoruz. Bu teveccühe layık olmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Arzu etmediğimiz sonuçların çıktığı yerler var. Bütün boyutlarıyla ele alacağız. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak, sadece milletin sesini dinleyen bir siyasi anlayışa sahibiz. Milletimiz uyarılarda bulunmuş ve eleştirilerini dile getirmiştir. Bu mesajı bütün boyutlarıyla ele almak ve değerlendirmek boynumuzun borcudur. Milletimizin verdiği mesajı değerlendirmek için gayretimizi sürdürüyoruz. Milletin mesajı, yol haritamızdır” diye konuştu.

“Milletin verdiği mesajı hürmetle karşılıyoruz”

Vatandaşın tek yetkili merci olduğunu bilerek bu çalışmaları sürdürdüklerini aktaran Çelik, “İtiraz ve eleştiri hakkı millete aittir, dinlemesi gereken kurum siyaset kurumudur. Milletimizin ortaya koyduğu tabloyu ele alacağız. Milletin sandık yoluyla verdiği mesajı hürmetle karşılıyoruz. Tüm detaylarıyla değerlendirilecektir. Demokrasimizi korumaya ve sandığa güç vermeye verdiğimiz önemi bundan sonra da sürdüreceğiz. Mesajlar doğru şekilde değerlendirilecek.

“Yeni anayasa, gelecek nesillere borcumuzdur”

Yeni reformlar üzerinde çalıştıklarını dile getiren Çelik, "Genel ve yerel seçimler tamamlandı, Türkiye seçim sürecini sonlandırdı. Bundan sonraki 4.5 yıllık süreyi en iyi şekilde değerlendirmek için gayret göstereceğiz. Türkiye'nin daha iyi bir noktaya gelmesi için etkili siyaset yapmaya devam edeceğiz. Sistemdeki aksaklıkların giderilmesi için reformlar yapılacak. Bölgesel ve küresel gelişmeleri yakından takip ediyoruz ve iç/dış politikada daha güçlü adımlar atacağız. Yeni anayasa, gelecek nesillere olan borcumuzdur. Terörle mücadele, öncelikli gündem maddemiz olacak. Demokrasimizin vazgeçilmez unsuru olan seçimlerin sonuçlarına göre, hangi partiden olursa olsun seçilen herkesi tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Van’daki gelişmeler hakkında

İl seçim kurulunun takdirine bırakılan bir konu bu. Yasal mevzuatla ilgili bir mesele. İlgili şartların yerine getirilmediği için il seçim kurulu bu kararı almış. Bu durum hukuki bir konu ve yetkili karar mercii YSK'dır. Gereken şartların sağlanmamasıyla ilgili bir durum söz konusu. İtiraz mekanizmaları zaten belirlenmiş durumda, bu sistem tarafından düzenlenmiştir. Eğer hukuki olarak haklılarsa, sonuçları zaten istedikleri gibi olacaktır. Sokaklarda şiddet olayları yaşanması demokratik bir tepki olarak kabul edilemez. Herkes itirazını yapabilir ve mahkeme de kararını verecektir. Bu MYK toplantısı, herhangi bir kongre süreci veya başka bir konunun konuşulmadığı, tamamen seçim sürecine odaklanmış bir toplantıdır.

“Bu çağrıların mantığı yok”

Erken seçim söylentilerine cevap veren Çelik, “Bu çağrıların mantığı yok. Genel seçim gerçekleşti. Cumhurbaşkanımız 5 yıllık yetki sahibidir. Bu seçim yerel seçimdir” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)