AK Parti'den "barınakta vahşet" açıklaması: Müsamaha yok

Sosyal medya, Konya'daki bir hayvan barınağında yaşanan vahşet görüntüleriyle çalkalanıyor. Olayla ilgili kişilerin görevden alındığını ve soruşturma başlatıldığını kaydeden AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı paylaşımda, "Hem sokak hayvanlarına sahip çıkacağız hem de onların verebileceği zararı engellemek için önlem alacağız." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 25.11.2022, 20:26 27.11.2022, 09:01 Hakan Öksüz
AK Parti'den "barınakta vahşet" açıklaması: Müsamaha yok

Konya'da bir hayvan barınağından gelen görüntüler, Türkiye'yi şoke etti. Bir köpeğin kafasına kürekle vurarak öldüren canilerin görüntüleri, sosyal medyada paylaşıldı. Olayın ardından soruşturma başlatıldığını bildiren Konya Büyükşehir Belediyesi, 2 belediye işçisinin tutuklandığını duyurdu. 

Emine Erdoğan kınadı

Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde yaşanan katliamın görüntüleri, sosyal medyada gündeme oturdu. Barınağın bağlı olduğu Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Nevzat D.'nin yanı sıra veteriner hekimin de açığa alındığı belirtildi. Söz konusu vahşeti kınayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, bunun cezasız kalmayacağına inandığını söyledi.

"İlgili kişiler görevden alındı"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Bu vahşi görüntülerin, herkesin vicdanını yaraladığını kaydeden Çelik, buna müsamaha gösterilmeyeceğini vurguladı. Öte yandan başıboş köpeklerin saldırıları nedeniyle vatandaşların da mağdur olmasının önüne geçeceklerini vurgulayan Ömer Çelik, "Hem sokak hayvanlarına sahip çıkacağız hem de onların verebileceği zararı engellemek için önlem alacağız." paylaşımında bulundu.

Yorumlar (0)