Düzce'deki binaların hasar durumu, bu adresten öğrenilebiliyor

Önceki günlerde Düzce'de meydana gelen deprem nedeniyle bölgede bulunan birçok bina hasar aldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, binaların hasar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşların ziyaret edeceği internet adresini paylaştı.

GÜNDEM 25.11.2022, 20:47 26.11.2022, 16:30 Hakan Öksüz
Düzce'deki binaların hasar durumu, bu adresten öğrenilebiliyor

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem, Türkiye gündeminin zirvesine yerleşti. İstanbul, Ankara ve İzmir'den de hissedilen deprem nedeniyle 93 kişi yaralandı. Depremin ardından panik içinde evlerinden çıkan vatandaşlar, açık alanlarda beklemeye başladı. Hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 71 bina ile 134 bağımsız bölümün acilen yıkılması gerektiğini belirtti.

Kimlik numarası ile hasar durumu öğrenilebilir

Depremin etkilediği Düzce'de yaşayan vatandaşlar, binalarının hasar durumunu merak ediyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, bu konuda araştırma yapan vatandaşlar için bir duyuruda bulundu. 

Oturdukları binaların hasar durumunu öğrenmek isteyen vatandaşların, http://hasartespit.csb.gov.tr internet adresini ziyaret edebileceği belirtildi. Sistem üzerinden kimlik numarası ile binaların hasar durumunun öğrenilebileceği kaydedildi. Öte yandan Düzce'de bulunan mobil iletişim aracındaki uzmanların da bu konuda vatandaşlara yardımcı olduğu hatırlatıldı.

Yorumlar (0)