Adalet Bakanı Tunç: ‘Demokrasinin standartlarını yükselttik’

​​​​​​​Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kastamonu'da düzenlenen seçim koordinasyon merkezi açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de demokrasinin standartlarını sürekli yükselttiklerini ve vatandaşların özgürlüklerini artırdıklarını belirtti.

GÜNDEM 01.03.2024, 22:53 04.03.2024, 09:18 Buse Önder
Adalet Bakanı Tunç: ‘Demokrasinin standartlarını yükselttik’

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışında konuşan Bakan Yılmaz Tunç, şehrin köklü tarihine vurgu yaparak, önümüzdeki dönemde ülkenin istikrar sürecinin devam edeceğini belirtti.

Tunç, Türkiye'nin son dönemde yaşadığı zorluklara işaret ederek, özellikle 6 Şubat 2023'teki depremin ve pandeminin ekonomik etkilerine dikkat çekti.

Önümüzdeki 4 yılda refah artacak

Bakan Tunç, AK Parti'nin iktidara geldiği 2002'de yaşanan ekonomik sıkıntılara değinerek, partilerinin bu zor dönemi aşarak ülkeyi bugünkü noktaya getirdiğini ifade etti. Pandemi ve deprem sonrası olumsuz etkilenen ekonominin toparlanması için çalıştıklarını vurgulayan Tunç, önümüzdeki dört yıl içinde icraat hamleleriyle halkın refahını artırmayı hedeflediklerini söyledi.

‘Demokrasinin standartlarını yükselttik’

Adaletin ve hukukun önemine vurgu yapan Tunç, “"Adaletten ayrılmamaya çalışacağız, hukukun üstünlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğiz. Temel hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı o 1990'lı yıllara artık geri dönüş yok. O koalisyonlu, krizli yıllara geri dönmeye hiç gerek yok. Bugüne kadar Türkiye'de demokrasinin standartlarını hep yükselttik, vatandaşlarımızın özgürlüklerini arttırdık” ifadelerini kullanarak demokrasinin standartlarını yükseltme çabasının devam edeceğini belirtti.

Demokratik süreçlere katılmak önem arz ediyor

Yüksek Askeri Şura ve Milli Güvenlik Kurulu'nda yapılan demokratikleştirmeleri hatırlatan Tunç, yeni dönemde sivil bir anayasa yapma arzusunu dile getirdi. Bu süreçte vatandaşların demokratik süreçlere katılımına özel önem verdiklerini ifade etti.

Bakan Tunç'un Taşköprü ziyareti sonrasında Hanönü ilçesine geçerek Belediye Başkanı Serkan Uçar'ı ziyaret etmesi, seçim sürecindeki temaslarını sürdürdüğü bir diğer önemli aşama olarak dikkat çekti.

Yorumlar (0)