ABD'den harekata ilişkin 'küstah' açıklama: PKK/YPG'yi 'yerel ortak' olarak tanımladı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), Türkiye’nin, Suriye’de "ABD askerlerinin bulunduğu bölgede" PKK/YPG terör örgütünü hedef aldığını belirterek "Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'de ve Irak'ta tırmanan gerilimden derin endişe duyulduğunu" söyledi.

GÜNDEM 24.11.2022, 06:48 24.11.2022, 17:16
ABD'den harekata ilişkin 'küstah' açıklama: PKK/YPG'yi 'yerel ortak' olarak tanımladı

Türkiye'nin Irak ve Suriye'de, terör örgütü unsurlarına yönelik operasyonları ABD'de endişe uyandırdı.

ABD, PKK/YPG'yi "yerel ortak" olarak tanımladı

Yazılı bir açıklama yapan Pentagon Sözcüsü Patrick Ryder, Türkiye'nin hedef aldığı PKK/YPG terör örgütü üyelerini "yerel ortak" olarak tanımladı.

Ryder, açıklamasında, "Savunma Bakanlığı, Irak'ta, Suriye'nin kuzeyinde ve Türkiye'de tırmanan gerilimden endişe duyuyor. Bu tırmanış, DEAŞ Karşıtı Küresel Koalisyonun DEAŞ’ı yenilgiye uğratmak ve zayıflatmak için yıllardır sürdürdüğü ilerlemeyi tehdit ediyor. Suriye'deki son saldırılar, Suriye’de DEAŞ’ı mağlup etmek ve on bini aşkın DEAŞ tutuklusunun gözetimini sağlamak amacıyla yerel ortaklarla çalışan ABD personelinin güvenliğini tehdit etti." sözlerine yer verdi.

Ryder şöyle devam etti:

"Hem Suriye hem de Türkiye'de meydana gelen sivil can kaybını kınıyor ve taziyelerimizi iletiyoruz. Sivillerin kasten hedef alındığı iddialarından da endişe duyuyoruz. Gerginliğin azaltılması için çağrı yaparken, Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını kabul ediyoruz. Ateşkesi devam ettirmek için Türkiye ve yerel ortaklarımızla görüşmeye devam edeceğiz." 

Ne olmuştu?

Terör örgütü PKK/YPG'nin, İstanbul İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım'da 6 kişinin yaşamını yitirdiği, 81 kişinin yaralandığı bombalı saldırıdan sonra Türkiye, Suriye ve Irak'ın kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Pençe-Kılıç Hava Harekatı başlatmıştı.

Terör örgütü, Kilis ve Gaziantep'te de sivillere yönelik saldırılar düzenlemişti.

ABD basınında, salı günü Türk savaş uçaklarının Haseke'nin kuzeyinde vurduğu bir terör örgütü PKK/YPG hedefinin, ABD askerlerinin yer aldığı karargaha yakın bir yer olduğu iddia edilmişti.

Yorumlar (0)