İsrail güçlerinin Nablus'ta başından yaraladığı Filistinli öldü

İşgal altında bulunan Batı Şeria'nın kuzeyindeki Nablus şehrinde temmuzda İsrail güçlerinin açtığı ateş neticesinde yaralanan bir Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

DÜNYA 24.11.2022, 06:58 25.11.2022, 11:11
İsrail güçlerinin Nablus'ta başından yaraladığı Filistinli öldü

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yazılı açıklamada, temmuzda ayında ağır yaralanan ve tedaviye alınan Filistinli 30 yaşındaki Muhammed Ahmed Hasan Hırzallah'ın öldüğü açıklandı.

Ölü sayısı her geçen gün artıyor

Bakanlık yıl başından itibaren öldürülen Filistinli sayısının 50'si Gazze ve 150'si Batı Şeria olmak üzere 202'ye yükseldiğini duyurdu.

Kendilerini "Aslanların İni" olarak isimlendiren Filistinli grup ise açıklama yaptı ve Ebu Hamdi lakaplı Hırzallah'ın grubun ilk üyelerinden biri olduğunu dile getirdi.

Öte yandan, haberin öğrenilmesiyle birlikte onlarca Filistinli, Hırzallah'ın, Ramallah'ın bulunduğu hastanenin önüne gelip slogan attı.

Nablus'ta Hırzallah protestoları

Hırzallah'ın kanının yerde kalmamasını isteyen bir diğer grup da Nablus sokaklarında protesto yürüyüşü yaptı.

Filistin Esirler Cemiyeti ise Hırzallah'ın, 2013 sonlarında İsrail tarafından tutuklanarak 1,5 yıl hapis yattığını açıkladı.

İsrail güçlerinin, 22 Kasım'da Nablus'a gerçekleştirdiği gece baskınında da gerçek mermiyle biri kalbinden ve diğeri karnından vurulan 2 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)