9 ilde nefes kesen operasyon: 2 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Aydın ve Hatay merkezli 9 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen “Kafes-50" operasyonlarında 2 organize suç örgütünün çökertildiğini açıkladı. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda örgüt elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 37 şüphelinin yakalandığının bilgisini verdi.

GÜNDEM 29.02.2024, 09:29 29.02.2024, 09:35 Şeyda Gül
9 ilde nefes kesen operasyon: 2 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Hatay ve Aydın merkezli Ankara, Adana, Manisa, Mersin, İstanbul, Konya ve Eskişehir’de organize suç örgütlerine yönelik eş zamanlı "Kafes-50" operasyonu yapıldığını açıkladı. Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen soruşturmaya ilişkin bilgi veren Bakan Yerlikaya, Hatay merkezli 8 ilde operasyonda düzenlendiğini kaydetti. Depremzedelere verilmesi gereken ilaçları dağıtmadıkları halde sahte evrak ile dağıtılmış gösterip ödeme aldıkları belirlenen 28 şüphelinin yakalandığını ifade eden Bakan Yerlikaya, zanlıların 2 milyar 250 milyon kamu zararına neden olduklarının tespit edildiğinin bilgisini verdi.

Elebaşları yakalandı

Aydın'da yapılan operasyonda ise uyuşturucu madde ticaretini örgütlü olarak yaptıkları belirlenen 9 şüphelinin yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, zanlıların adreslerine yapılan baskınlarda 124 bin uyuşturucu hap, çok sayıda ruhsatsız silah ve çok miktarda dövize el konulduğunu dile getirdi.

"Kafes-50" operasyonu ile Hatay’da elebaşılığını B.Ç. ve M.Ç.’nin, Aydın’da elebaşılığını Hüseyin Avni Demirkol'un yaptığı 2 ayrı organize suç örgütü çökertildiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, örgüt elebaşlarının da içerisinde bulunduğu 37 şüphelinin gözaltına alındığının bilgisini verdi.

Bakan Yerlikaya’dan operasyon mesajı

Bakan Yerlikaya, paylaşımının sonunda “Cumhuriyet Başsavcılıklarımızı, Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığını ve operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamız ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunu (TİTCK), Sosyal Güvenlik Kurumunu (SGK) ve MASAK'ı tebrik ediyorum. Milletimizin duası sizinle” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)