7 ilde ‘KAFES-39’ operasyonu! 7 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyadan yaptığı açıklamada 7 ilde ‘KAFES-39' operasyonu yapıldığını açıkladı. Bakan Yerlikaya 7 suç örgütünün çökertildiğini bildirdi.

GÜNDEM 13.02.2024, 09:54 14.02.2024, 09:37 Buse Önder
7 ilde ‘KAFES-39’ operasyonu! 7 suç örgütü çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Türkiye genelinde düzenlenen "KAFES-39" operasyonlarıyla 7 suç örgütünün çökertildiğini duyurdu.

Eş zamanlı olarak 7 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda şu örgütlerin elebaşları yakalandı:

İstanbul'da BUDAKLAR Organize Suç Örgütü,

Antalya'da Soner TAYYAR

Kocaeli'de Uğur ÖZGEN

Samsun'da Sadi YILDIRIM

Bilecik'te Melik KORKUT

Kars'ta Mürsel ÖZAĞDAŞ

Konya'da Bülent ŞİMŞEK

117 şüpheli gözaltında

Toplamda 7 organize suç örgütünün çökertildiği operasyonlarda, elebaşlarının da aralarında bulunduğu 117 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonların devam ettiğini belirten Bakan Yerlikaya, organize suç örgütleriyle mücadelede gece gündüz demeden kararlılıkla devam edileceğini vurguladı.

Birçok suçtan aranıyorlardı

Ali Yerlikaya Operasyonlar sonucu ortaya çıkan suçlar arasında; suç işlemek amacıyla örgüt kurma, nitelikli yağma, uyuşturucu madde imal ve ticareti, kasten yaralama, ölümle tehdit, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, tefecilik, çek ve senet tahsilatı, şantaj, fuhuşa teşvik, silah ve mühimmat kaçakçılığı gibi suçlar bulunduğunu bildirdi.

Yerlikaya Cumhuriyet Başsavcılıkları ve Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonların, ülkenin güvenliğine yönelik tehditlere karşı kararlı bir mücadele sergilediğini vurguladı.

Yorumlar (0)