30 yıldır böylesi görülmedi! Sarp Sınır Kapısı'na yığıldılar

Yılbaşını geçirmek için vizesiz gezilebilen Gürcistan'ı tercih eden binlerce vatandaş, Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluğa yol açtı. Hem gidiş hem de dönüş yolunda trafik tıkandı. Bölgede yaşayan vatandaşlar, 30 yıldır böyle yoğunluk görmediklerini söyledi.

GÜNDEM 01.01.2024, 16:25 01.01.2024, 16:33 Hakan Öksüz
30 yıldır böylesi görülmedi! Sarp Sınır Kapısı'na yığıldılar

Yeni yılın ilk günlerinde Gürcistan'da tatil yapmak isteyen vatandaşlar, Artvin'deki Sarp Sınır Kapısı'nda yoğunluğa neden oldu. Kafkaslar'a açılan en büyük kara sınır kapılarından biri olan Sarp Sınır Kapısı, yılbaşında hareketlendi. 

3 günde sınır kapısından kaç kişi ve araç geçti?

Türkiye'nin dört bir yanından Artvin'e giden vatandaşlar, Sarp Sınır Kapısı'na akın etti. Bu yoğunluğun en önemli nedeni, Gürcistan'da vizeye ihtiyaç duyulmadan gezmenin mümkün olması. Edinilen bilgilere göre cuma, cumartesi ve pazar günleri Sarp Sınır Kapısı'nı kullanan kişi sayısı 67 bin 350. Bu 3 gün içinde sınır kapısından 6 bin 980 araç geçti.

Trafik ekipleri ceza kesti

Polis ve jandarma ekipleri, Sarp Sınır Kapısı'nda güvenliği tesis etmek için yoğun güvenlik önlemleri aldı. Kuralları ihlal eden sürücülere ceza kesildi. 

Yurda dönüş yolunda yoğunluk oluştu

Mesainin yarın başlayacak olması nedeniyle geri dönüş yolunda da yoğunluk oluştu. Yılbaşı tatilini bitirip Türkiye'ye dönmek isteyenlerin oluşturduğu uzun araç kuyrukları göze çarptı. 

Ramazan Yazıcı: "30 yıldır böylesini görmedim"

Sınırdan geçmek için 5 saat boyunca beklediğini belirten Ramazan Yazıcı, "Yaklaşık 30 yıldır buradayım ama şimdiye kadar böyle bir kalabalıkla karşılaşmadım. Yılbaşı nedeniyle izdiham olunca bu sefer gitmekten caydık. Birçok arkadaş da geri dönüyor." ifadelerini kullandı.

Tuğrul Makar: "Burada yıllardır yaşıyoruz ama..."

Artvin'in Hopa ilçesinde ikamet eden Tuğrul Makar, "Uzun saatler boyunca beklemeyi göze alamadık. Eşimle birlikte geri dönme kararı aldık. Burada yıllardır yaşıyoruz ama bu kadar kalabalık hiç olmamıştı. Geri dönüp yeni yılı köyde karşılama kararı aldık bu yüzden." dedi.

Yorumlar (0)