En Çok İzlenen Videolar

Popüler Videolar

Gazze'de sınırı geçen İsrail tankları, karadan ve havadan saldırırıyor

30.10.2023, 12:59

İsrail-Hamas çatışmaları yoğunluğunu artırarak devam ediyor…

Gece boyunca Gazze’de 450’den fazla yeri hava saldırılarıyla vuran İsrail ordusu, sabah saatlerinden itibaren de obüs ve tank atışlarıyla Gazze’nin kuzeyini bombalıyor.

İsrail’in Sderot şehrinde bulunan AA muhabiri, İsrail ordusunun tanklarını Gazze’nin kuzeyinde konuşlandırdığını ve sınırın karşı tarafında bulunan tankların Gazze’nin kuzeyinde bulunan Beyt Hanun Mahallesi’nin hemen yanındaki tarım arazilerine yerleştirildiğini bildirdi.

Batı Şeria'nın Cenin'e saldırı: 4 öllü

Diğer yandan İsrail askerlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine düzenlediği baskında ise 4 Filistinli öldürüldü, 5 Filistinlinin yaralandı belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan duyuruda; İsrail askerlerinin Cenin kentine düzenlediği baskında, Emir Abdullah Şorbaci (25), Navras İbrahim Bacavi (28), Viam el-Hanun (27) ve Musa Ceyarin (23) isimli Filistinlilerin öldürüldüğü ve yaralanan 5 Filistinliden 2'sinin durumunun ağır olduğu kaydedildi.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusu, Cenin'e iki iş makinesi ve yaklaşık 100 askeri araçla baskın düzenledi.

Kentteki İbni Sina Hastanesi'ni abluka altına alan İsrail ordusu, insansız hava araçlarının keşif uçuşları eşliğindeki baskın sırasında Filistinlilerin direnişiyle karşılaştı.

Hastanenin çevresindeki binaların çatısına yerleştirilen İsrailli keskin nişancılar, Filistinlilere ateş açtı.

İsrail ordusunun beraberindeki iş makinelerinin kentin çeşitli bölgelerinde yollara ve altyapıya zarar vermeyi sürdürdüğü aktarıldı.

İsrail güçlerine ait araçla ezilen Filistinli bir gencin İbni Sina Hastanesi'ne, İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu yaralanan iki gencin de Razi Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)