Yurtdışından telefon alanlar dikkat: Kullanım süresi değişiyor!

1 Ocak itibariyle birçok değişiklik yapılacakken bir yenilik de yurtdışından getirilen telefonlar için geldi. Yurtdışı kayıtlı telefonların kullanım süresi uzatıldı.

EKONOMİ 25.12.2023, 17:38 26.12.2023, 17:30 Buse Önder
Yurtdışından telefon alanlar dikkat: Kullanım süresi değişiyor!

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sırakaya, yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kullanım süresinde önemli değişikliklere gidileceğini duyurdu.

Sırakaya, yaptığı açıklamada, "Yapılacak yeni düzenleme ile yurt dışından getirilen mobil cihazların Türkiye'de kaydedilmeden kullanma süresi 120 gün yerine 180 güne çıkarılacak. Ayrıca, bu cihazlara e-Devlet üzerinden 'Geçici haberleşme' için başvuru yapılması durumunda, mobil cihazların kullanım süresi 2 defaya mahsus olarak 30'ar gün uzatılabilecek" ifadelerini kullandı.

Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'ye geçici olarak getirdikleri telefonlarını daha uzun süre kullanmalarına imkan sağlanırken, E-Devlet üzerinden yapılan başvurular sonucunda kullanım süresi, ilk 120 günün ardından 180 güne kadar uzatılabilecek.

Emeklilere ait araçlar da 4 yıl kalacak

Yurt dışından emekli olan vatandaşlar için de önemli bir düzenleme yapıldı. Sırakaya, "Yurt dışından emekli olan vatandaşlarımızın taşıtı ile Türkiye'de kalma süresi, geçici ithalat kapsamında 730 gün olarak belirlenmişti. Ancak yeni düzenleme ile bu süre 2024'te yürürlüğe girecek ve yurt dışında ikamet eden emeklilere ait araçlar 4 yıl boyunca Türkiye'de kalabilecek” açıklamalarında bulundu.

Bakan Sırakaya, “İlk 2 yıl dolmadan gümrük müdürlüklerine başvuran emeklilere, araçlarını yurt dışına çıkarıp 185 gün bekleme zorunluluğu olmadan, 2 yıl daha süre verilecek" ifadelerini kullandı.

Yapılan düzenlemelerin 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe gireceği belirtildi.

Yorumlar (0)