Yatırımı olanlar dikkat! Altında yeni rekor

BLG Finansal Danışmanlık'ın Kurucu Ortağı Belgin Maviş, dolar ve altın fiyatlarındaki artış eğilimini değerlendirerek yatırımcılara önemli uyarılarda bulunarak, konuyla ilgili merak edilenleri paylaştı.

EKONOMİ 07.03.2024, 09:42 07.03.2024, 16:05 Buse Önder
Yatırımı olanlar dikkat! Altında yeni rekor

Altın fiyatları ardı ardına rekorlar kırmaya devam ederken, BLG Finansal Danışmanlık Kurucu Ortağı Belgin Maviş, gram altının beklenen rakamını ve bu beklentinin gerçekleşeceği tarihi paylaştı. Maviş, yatırımcılara hitap ederek gram altın için belirleyici seviyeyi açıkladı.

Maviş, altındaki sert yükselişin temel nedeninin Türkiye Merkez Bankası ve diğer merkez bankalarının altın rezervlerini artırması olduğunu belirtti. Ayrıca, ABD Merkez Bankası'nın rolünü de vurgulayarak, ons altındaki yükselişin gram altını etkilediğini ifade etti. Hedef rakamlarının genel olarak değişmediğini belirten Maviş, kısa vadede 2200 TL ve üzerine çıkılmasının mümkün olduğunu söyledi.

Kısa vadeli seviye 2450 TL

Hazine'nin yıllık %2 getirili altına dayalı kira sertifikası ve tahvilleri ihracıyla piyasadan 42 ton altın topladığına dikkat çeken Maviş, ayrıca Merkez Bankası'nın altın karşılığı TL swap işlemi yapmasının önemine işaret etti. 1 Mart tarihinde yapılan swap işlemiyle 10 ton altının Merkez Bankası tarafından çekildiğini belirtti.

2200 TL seviyesinin ne zaman görülebileceği sorusuna net bir tarih vermenin zor olduğunu ifade eden Maviş, ancak her an görülme olasılığının yüksek olduğunu belirtti. Kısa vadeli hedefinin ise 2450 TL seviyesi olduğunu paylaştı.

Fed açıklaması etkili olacak

Altında olası bir düzeltme hareketinin olup olmayacağına dair Fed'in açıklamalarının belirleyici olacağını ifade eden Maviş, Mart ayı sonunda Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaların piyasalar üzerinde etkili olacağını söyledi. Fed'in faiz indirme ihtimalinin ons altında fiyatlandığını belirten Maviş, Powell'ın faiz indirimi konusundaki net ifadesinin altın için pozitif olabileceğini vurguladı.

Borsadaki düzeltme hareketine de değinen Maviş, daha önceki açıklamalarında işaret ettiği 8730 puan seviyesine doğru bir geri çekilme olduğunu belirtti. Piyasanın bu seviyelere tepki verip vermemesinin önemli olduğunu ifade eden Maviş, tepki gelmezse 8640 seviyesinin kritik destek noktası olduğunu belirtti. 8730 seviyelerinden yukarı yönlü bir tepki gelirse, bu durumun kısa vadeli alım fırsatı olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

Yorumlar (0)