Yatırımcılar dikkat! Altın için uyarı geldi

Ons altının güçlü performansının etkisiyle, gram altın fiyatları yeni tarihi zirveyi test etmeye devam ediyor. Peki, altında yeni zirveler görülecek mi? Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım merak edilen soruları cevapladı.

EKONOMİ 18.04.2024, 09:34 18.04.2024, 16:45 Buse Önder
Yatırımcılar dikkat! Altın için uyarı geldi

Altın fiyatlarındaki ani hareketler, vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Bu konuda önemli değerlendirmelerde bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi (İİSBF) Öğretim Üyesi Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, uluslararası ilişkilerdeki gerginliklerin ve olası savaş senaryolarının küresel piyasalarda ciddi bir endişeye neden olduğunu belirtti.

Yıldırım, özellikle stratejik konumu itibarıyla jeopolitik risklerin arttığı bölgelerde yaşanan olayların, bölgesel istikrarı ve enerji tedarikini tehdit etmesiyle piyasalarda ciddi bir paniğe yol açabileceğini ifade etti.

Kripto piyasası panik havasından etkileniyor

Finans Uzmanı Doç. Dr. Hakan Yıldırım, bu tür jeopolitik risklerin yatırımcıları güvenli liman olarak kabul edilen altına yönelttiğini vurguladı.

Yıldırım'a göre, kripto varlık fiyatları da yaşanan panik havasından etkileniyor. Özellikle Bitcoin, Ethereum, BNB, Solana, XRP ve Dogecoin gibi kripto varlıkların ciddi kayıplar yaşadığına dikkat çeken Yıldırım, bu süreçte değeri sabit olan Tether'ın sınırlı bir yükseliş yaşadığını belirtti.

Altın fiyatları tarihi zirveye ulaşacak

Doç. Dr. Hakan Yıldırım, İran ile İsrail arasındaki gerilimin artmasıyla birlikte altın fiyatlarının tarihi zirvelere yaklaştığını ve uluslararası finans kuruluşlarının bu yükseliş trendinin devam edeceği izlenimini verdiğini aktardı. Gerilimin devam etmesi veya savaş olasılığının artması durumunda altın fiyatlarında yeni zirveler görülebileceğini belirtti.

Savaş ihtimallerinin artması veya gerçekleşmesi durumunda bölgedeki petrol arzının güvenliğinin tehdit altına girebileceğine işaret eden Yıldırım, bu durumun piyasalarda büyük bir endişe oluşturabileceğini ve petrol fiyatlarında büyük bir sıçramaya yol açabileceğini ifade etti.

Yorumlar (0)