Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor: Otoyollarda gişesiz ulaşım dönemi başladı

Otoyollardaki toplam 106 adet gişeden 20'si Serbest Geçiş Sistemi'ne dönüştürüldüğünü ifade eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, lalan 86 noktada daha gişelerin kaldırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini belirtti.

EKONOMİ 04.02.2024, 15:32 Şeyda Gül
Tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor: Otoyollarda gişesiz ulaşım dönemi başladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bakanlığa bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işlettiği otoyollardaki toplam 106 adet gişede 20'sinin Serbest Geçiş Sistemine dönüştürüldüğünü açıkladı. Kalan 86 noktada daha ‘Serbest Geçiş Sistemi’nin devreye alınarak vatandaşların hızlı ve güvenli geçişini sağlayacaklarını bildiren Bakan Uraloğlu, gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla yeni uygulamanın devreye girdiğini belirtti. Trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan Serbest Geçiş Sistemi’ni İstanbul’da devreye aldıklarını belirten Bakan Uraloğlu, yol kesimlerindeki gişe adalarını ve kanopileri kaldırarak, vatandaşların hızlı ve güvenli geçişini sağlayacaklarını dile getirdi. Bakan Uraloğlu, “Daha sonra Türkiye’de tüm gişe noktalarında SGS’yi uygulamaya alacağız” dedi.

86 gişe daha kaldırıldı

Bakan Uraloğlu, gişe şerit seçme zorunluluğu ve hız düşümü nedeniyle gişeler öncesinde oluşan trafik akış düzensizliğini ortadan kaldırmak amacıyla bu sisteme geçtiklerini vurguladı. Trafik akışının kesintisiz devam etmesi için otoyollarda gişesiz ücret toplanmasını sağlayan ‘Serbest Geçiş Sistemi’ni Türkiye genelinde bulunan toplam 106 adet gişenin 20'sinde hayata geçirdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, 86 noktada daha kaldırarak dönüştüreceklerini ifade etti. “Amacımız vatandaşlarımızın yaşadığı trafik sorunlarını minimum seviyeye düşürmek” diyen Bakan Uraloğlu, bu noktada bakanlık olarak ne yapmaları gerekiyorsa o adımları atacaklarının altını çizdi.

İstanbul'da trafik hızlanacak

“Gözbebeğimiz İstanbul’da en büyük problemlerden biri trafik dedik ve bu noktada ne yapılması gerekiyorsa yapmak için kolları sıvadık” diyen Bakan Uraloğlu, gişelerde ödeme alma noktasında yaşanan trafik problemini takip ettiklerini ve arkadaşlarımızla bu noktada neler yapabiliriz diye çalışmalar yaptıklarını anlattı. Bunun akabinde Serbest Geçiş Sistemi’ni devreye almaya karar verdiklerini vurgulayan Bakan Uraloğlu, saha düzenleme çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Daha önce trafiğin hızını düşürmek amacıyla gişelerden geçiş sağlarken artık bu uygulamanın yerini serbest geçişe bıraktığını aktaran Bakan Uraloğlu, böylece bu bölgede yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçtiklerini söyledi. 6 adedi İstanbul’da olmak üzere Türkiye genelinde 20 noktada Serbest Geçiş Sistemi dönüşüm çalışmalarının tamamlandığını anlatan Bakan Uraloğlu, “Önümüzdeki günlerde İstanbul'un 5 farklı gişe bölgesinde daha uygulamayı planlıyoruz ve ihale hazırlıklarına devam ediyoruz, böylece trafik akışına da hız katmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

İşte Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüşen noktalar

Serbest Geçiş Sistemi’ne dönüştürülen noktaları açıklayan Bakan Uraloğlu, “Mahmutbey, Çamlıca, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kurtköy, Şekerpınar’ı gişelerimiz oldu. ‘Serbest Geçiş Sistemi’ne yakın zamanda dönüştüreceğimiz noktalar ise Gebze, Samandıra, Ispartakule, Avcılar, Hadımköy olacak” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)