THY'nin Libya seferleri 10 yıl sonra yeniden başladı

Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, yeniden Libya'nın başkenti Trablus'a uçmaya başlandığı duyuruldu. Buna göre, İstanbul-Trablus hattında seyahat etmek isteyenler açılışa özel fiyatlardan yararlanabilecek.

EKONOMİ 29.03.2024, 00:37 29.03.2024, 16:05 Şeyda Gül
THY'nin Libya seferleri 10 yıl sonra yeniden başladı

Türk Hava Yolları Basın Müşavirliği’nden yapılan açıklamada, Mitiga Uluslararası Havalimanı'na ilk uçuş bugün THY Genel Müdürü Bilal Ekşi ve yetkililerin katılımıyla gerçekleştirildiği kaydedildi. Törende konuşan Ekşi, uçuşlara yeniden başladıkları için mutlu olduklarını ifade etti. Türk Hava Yolları olarak, kıtaları birbirine bağlamanın heyecanını bu kez Libya'nın başkenti Trablus'ta hissettiklerini dile getiren Ekşi, tarihi bağlar bulunan Libya'ya tekrar seferlerin başlatmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. Gelişen pazar ve artan talepler ile birçok kıtayı olduğu gibi Afrika’yı da kültürlerle buluşturmaya devam edeceklerini vurgulayan Ekşi, “Gelişen ve değişen endüstriyel yatırımlar ile orta ve uzun vadede Afrika kıtasında turizmin ve ticaretin öneminin artacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Hat açılışına özel fiyatlar paylaşıldı

Türk Hava Yolları, 23 Mart-15 Mayıs 2024 tarih aralığında satın alacakları biletler için hazırladığı kampanyayı duyurdu. 28 Mart-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında yapılacak seyahatlerde geçerli olacak kampanyayla yolcular, İstanbul'dan Trablus'a 379, Trablus'tan İstanbul'a ise 299 dolardan başlayan fiyatlarla taşınacak. Boeing B737-78D tipi uçaklarla gerçekleştirilecek seferler, Trablus’a salı, perşembe ve pazar olmak üzere haftada 3 gün icra edecek.

10 yıl sonra ilk uçuş

Türk Hava Yolları, 10 yıl aradan sonra Libya'nın başkenti Trablus'a ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Yorumlar (0)