Sevgililer Günü mesaisi başladı: Aşıklar 1000 lirayı gözden çıkaracak

Bursa'da 14 Şubat Sevgililer Günü'ne sayılı günler kala çiçekçiler, yoğun bir mesai içerisine girdi. Özel tasarımlar ve çeşitli konseptlerle müşterilere çeşitli seçenekler sunan çiçekçiler, bu yıl Sevgililer Günü'nün vazgeçilmezi olan canlı güllerin fiyatının 70 ila 100 lira arasında değişeceğini belirtiyor.

EKONOMİ 12.02.2024, 12:32 Buse Önder
Sevgililer Günü mesaisi başladı: Aşıklar 1000 lirayı gözden çıkaracak

Bursa'daki çiçekçiler, Sevgililer Günü için bir hafta öncesinden hazırlıklarını tamamladı. Canlı güllerin yanı sıra, yapay güllerin tanesinin de 30 liradan satışa sunulacağı bildirildi. Sevgililer Günü'nde sevdiklerine çiçek hediye etmek isteyenler ise özel tasarımlı buketlere 1000 lirayı gözden çıkarmaya hazırlanıyor.

Çiçekçiler, geçtiğimiz yıl deprem nedeniyle buruk geçen Sevgililer Günü'nün ardından bu yıl beklentilerinin yüksek olduğunu ifade etti. Canlı gül ve çikolata buketlerinin 14 Şubat'ta en çok talep gören ürünler olduğu belirtildi.

‘İsimsiz çikolatalara ilgi büyük’

Bir çiçekçi olan Mesut Tok, Sevgililer Günü öncesinde genellikle canlı gül siparişlerinin yoğunlaştığını ve bu taleple birlikte işlerinin hızla arttığını söyledi. Tok, çikolataların da tercih edilen hediyeler arasında olduğunu belirterek, özellikle isimli ve isimsiz çikolatalara ilginin yoğun olduğunu dile getirdi.

Sevgililer gününün ertesi iki kat fiyat

Sevgililer Günü'nü unutanların ise ertesi gün çiçekçilere koştuğunu belirten Tok, bu durumda alınan çiçeklerin normalden iki kat daha pahalı olduğunu ifade etti. 15 Şubat'ta unutkan aşıklara zamlı tarife uygulandığını vurgulayan Tok, "Sevgililer Günü'nü unutanlar genellikle bir karış suratla karşılanıyor. 15 Şubat'ta tekrar çiçek alarak Sevgililer Günü'nü kutluyorlar" dedi.

Yapay çiçekler ekonomik görülüyor

Çiçekçi Mesut Tok, farklı bütçelere hitap edebildiklerini belirterek, güllerin yanı sıra beyaz, sarı ve pembe kasımpatı gibi çeşitli çiçekleri de müşterilere sunduklarını dile getirdi. Kış aylarında kasımpatı ve mini karanfil gibi kış çiçeklerinin tercih edildiğini ifade eden Tok, yapay çiçeklerin ekonomik olarak da tercih edildiğini belirtti.

Canlı gül fiyatlarıyla ilgili bilgi veren Tok, gülün tanesinin 70 ila 100 lira arasında değiştiğini söyledi. Yapay gülün tanesinin ise 30 lira olduğunu belirten Tok, bu fiyat aralıklarına ek olarak çiçek aranjmanlarına çeşitli bitkilerin eklendiğini ve böylece özel buketlerin oluşturulduğunu açıkladı.

Depremden sonraki ilk sevgililer gününde çiçekçiler umutlu

Tok, geçtiğimiz yıl yaşanan deprem nedeniyle satış yapamadıklarını ancak bu yıl daha umutlu olduklarını belirtti. Geçen yılın telafisinin bu yıl gerçekleşeceğini düşündüklerini ifade eden Tok, bu yılın biraz daha yoğun geçmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)