Küçükbaş kurbanlıklar ne kadar?

TÜDKİYEB Genel Başkanı Çelik, "Küçükbaş kurbanlık fiyatları yüzde 5-10 arttı. Canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı ortalama 23 liradan işlem görüyor." dedi.

EKONOMİ 13.07.2019, 11:33
Küçükbaş kurbanlıklar ne kadar?

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, küçükbaş kurbanlık fiyatlarının 2018 yılına göre yüzde 5 ila 10 oranında yükseldiğini ifade ederek, "Canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı piyasada ortalama 23 liradan işlem görüyor. Fiyatlar bölgesel olarak değişiklik gösterebilir." diye konuştu

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan fiyatlarındaki değişime ilişkin açıklamalar yaptı.

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, Kurban Bayramı'nın simgesinin koç olduğunu anımsatarak, geleneksel damak tadı ve fiyat olarak ekonomik olması nedeniyle her yıl bayramda çoğunlukla küçükbaş hayvanın tercih edildiği değerlendirmesinde bulundu.

Kurban kesecek vatandaşların hem sağlık hem de ekonomik açıdan küçükbaş hayvanları tercih etmelerinin faydalı olacağının altını çizen Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, "Türkiye'de büyükbaş kurbanlığın 3 katı küçükbaş hayvan kesiliyor. Bu yıl da vatandaşların kurbanlık için koyun ve keçiyi tercih etmelerini bekliyoruz." diye konuştu.

Kurbanlık konusunda küçükbaş sayısı yeterli

Bu yıl ki Kurban Bayramı için piyasaya sürülen küçükbaş hayvan sayısının önceki yıllarda olduğu gibi bu sene de fazlasıyla yeterli olduğunu vurgulayan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlık hayvan sayısında herhangi bir sıkıntının olmadığını, her yıl yaklaşık 2,5-3 milyon baş kesimi yapılan küçükbaş kurbanlık mevcudunun bu sene 4 milyon baş civarında olduğunu belirterek, kurban kesecek vatandaşların rahat olmasını istedi.

Bu yıl ki kurbanlık maliyetlerine ve fiyatlarını da anlatan Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bir yılda yem maliyetleri yaklaşık yüzde 45 arttı. Bu artışların da etkisiyle küçükbaş kurbanlık fiyatları geçen yıla oranla yüzde 5 ila 10 civarında yükseldi. Piyasada canlı küçükbaş hayvanın kilogram fiyatı ortalama 23 lira dolaylarında. Fiyatlar bölgesel olarak değişiklik gösterebilir."

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik, kurbanlık satışı yapanlardan birçoğunun evlerini bırakarak başka şehirlere gittiklerine vurgu yaparak, bu kişilerin sosyal ihtiyaçları için belediyelerin yardım etmesi, kurban satış yerlerinin de şartlara uygun olması gerektiğini dile getirdi.

Yorumlar (0)