İstanbul’da kentsel dönüşüm desteği: Evini dönüştürene 700 bin TL hibe

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerine ilişkin alınan yeni bir karar, Resmi Gazete'de duyuruldu. Söz konusu karar doğrultusunda, konut sahiplerine yönelik olarak bir konut için 700 bin liraya kadar hibe ve 700 bin liraya kadar kredi imkanı sağlanacak.

EKONOMİ 23.02.2024, 11:28 Buse Önder
İstanbul’da kentsel dönüşüm desteği: Evini dönüştürene 700 bin TL hibe

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmalarına destek amacıyla alınan yeni bir karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla açıklanan karara göre, hak sahiplerine bir konut için 700 bin liraya kadar hibe ve 700 bin liraya kadar kredi verilecek. İş yerleri için ise 350 bin liraya kadar hibe ve 350 bin liraya kadar kredi desteği sağlanacak.

Ayrıca, hak sahiplerinin diğer yapılarında her bir konut için 1 milyon 400 bin TL'ye ve her bir iş yeri için de 700 bin TL'ye kadar kredi verilebilecek. Ancak, riskli yapının bulunduğu parsellerde üretilecek projedeki bağımsız bölüm sayısının veya inşaat alanının, mevcut sayının bir buçuk katını aşması durumunda hibe ve kredi desteğinden yararlanılamayacak.

İlk 12 taksit faizsiz

Kredi geri ödemeleri, geri ödemesiz dönemden sonraki ilk aydan itibaren başlayacak ve ilk 12 taksit faizsiz olacak şekilde en fazla 120 ayda tamamlanacak. Kredi başvurularında hak sahiplerinin gelir ve kredi puanı değerlendirmeye alınmayacak; ödemeler Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yönetilecek.

Toplam 1,5 milyon TL destek

Bununla birlikte, inşaat yapımı için sağlanan hibe haricinde kiracılara bir kereye mahsus ve karşılıksız 100 bin lira tahliye desteği verilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "İstanbul'un kentsel dönüşümünü hızlandıracağımız bu destek paketiyle 700 bin TL hibe, 700 bin TL kredi, 100 bin TL tahliye desteği ile toplamda 1,5 milyon TL destek sağlanacak" dedi.

Yorumlar (0)