İstanbul’a yeni raylı sistem! Seyahat süresi 20 dakikaya inecek

İstanbul'da hayata geçirilen Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem projesinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla 26 Şubat Pazartesi günü resmi olarak açılması beklenirken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, proje hakkındaki detayları katıldığı canlı yayında paylaştı.

EKONOMİ 26.02.2024, 01:30 Buse Önder
İstanbul’a yeni raylı sistem! Seyahat süresi 20 dakikaya inecek

Sirkeci-Kazılıçeşme Raylı Sistem projesi yarın hizmete alınıyor. Konuyla ilgili detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu anlattı.

Yeni raylı sistem projesinin İstanbul'un ulaşım ihtiyaçlarına kalıcı çözümler sunduğunu belirten Uraloğlu, 8.3 kilometre uzunluğundaki proje kapsamında bisiklet yolları ve modern donatıların da yer aldığını ifade etti. Proje sayesinde demiryolunun alttan geçen yerleşimleri birbirine bağlayan eski alt geçitlerin yenilendiğini ve binlerce yeni ağaç dikildiğini vurguladı.

Seyahat süresi 20 dakika

Uraloğlu, elektrikli tren setleriyle hizmet verecek olan projenin seyahat süresinin 20 dakika olduğunu açıkladı. Ayrıca, karayolundan yapılan taşımanın maliyetleri, akaryakıt giderleri, çevre emisyonları ve insanların zaman kazanımı hesaplandığında projenin toplamda 785 milyon lira kazanç sağlayacağını belirtti.

Projenin sadece 8 durağa hizmet etmeyeceğini, bu duraklarla birlikte bütün ulaşım hatlarına metrolara entegre olacağını söyleyen Uraloğlu, İstanbul'daki raylı sistem uzunluğunun projelerin tamamlanmasıyla birlikte 400 kilometreye yaklaşacağını ifade etti.

Avrupa’nın büyükleri ile aynı kapasitede

Bakan Uraloğlu, ayrıca İstanbul Havalimanı projesine de değinerek, mevcut kapasitenin artırılması ve 2 bin uçak trafiğine ulaşılması hedefi doğrultusunda önemli gelişmelerin yaşandığını belirtti. İstanbul Havalimanı'nın, Avrupa'da eşi benzeri olmayan 3 paralel pistle aynı anda operasyon yönetme kapasitesine sahip olacağını ve bu sayede hava trafiğinin önemli ölçüde artacağını vurguladı.

Yorumlar (0)