Işıkhan açıkladı! “Birlikte çok faydalı işlere imza atacağımıza inanıyorum”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Örgütü'nün 1’inci Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, örgütün önemine vurgu yaparak, birlikte başarılı işlere imza atacaklarına inandığını belirtti.

EKONOMİ 23.02.2024, 15:04 Buse Önder
Işıkhan açıkladı! “Birlikte çok faydalı işlere imza atacağımıza inanıyorum”

Memur-Sen'in çağrısıyla 25 ülkeden 33 konfederasyonun katılımıyla kurulan Uluslararası Emek Örgütü'nün 1’inci Olağan Genel Kurulu, Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın katılımıyla gerçekleşti. Program, Diyanet-Sen Hatay Şube Başkanı Rıza Ateş’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ve divan kurulu üyelerinin seçimiyle devam etti.

Bakan Işıkhan, açılış konuşmasında, Uluslararası Emek Konfederasyonu'nun çalışma hayatının sürdürülebilirliği açısından önemli bir dönüm noktası olduğunu ifade etti. Emeğin, alın terinin, çalışmanın sınırları aşan bu kuruluşun sadece çalışma hayatı için değil, aynı zamanda uluslararası hak, adalet ve emek mücadelesi bakımından insanlık adına da değerli olduğunu belirtti.

‘Birlikte aşılmayacak engel yok’

Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki hükümetin, 21 yıllık hizmet döneminde ülkenin yapısal sorunlarına çözüm bulmak için büyük çaba sarf ettiğini ve geri adım atmadan sorunları çözmeye devam ettiğini vurgulayarak, bölgesel ve küresel zorluklara rağmen ülkenin değer üretmeye, gelişmeye ve istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ettiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan, Uluslararası Emek Örgütü'nün 1’inci Olağan Genel Kurulu'nda, örgütün varlığını değerli bulduklarını ve gelecekte birlikte başarılı işlere imza atacaklarına inandıklarını belirterek, destekleyen paydaşların katkılarıyla Bakanlıkların imkanlarının bir araya gelmesiyle aşılamayacak engel olmadığını ifade etti. Program, Bakan Işıkhan'ın konuşmasının ardından devam etti.

‘Sendikal örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırdık’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, son dönemde sendikal hareketle birlikte birçok sorunu çözdüklerini belirterek, "Sadece son bir yıl içinde attığımız adımlar dahi bu gelişim hızını göstermek için yeterlidir. Bu başarıda işçi, işveren ve kamu iş birliğinin payı büyüktür" dedi. Işıkhan, çalışma hayatında sosyal diyaloğu ve işbirliğini önemsediklerini ifade ederek, "İstişare kültürüne en çok ihtiyaç duyan ve bu anlayışı çalışma alanına en iyi şekilde yansıtmaya çalışan bir Bakanlığız" diye konuştu.

Bakan Işıkhan, Uluslararası Emek Örgütü'nün kurulmasında sosyal diyalogun önemine vurgu yaparak, "Sivil toplum kuruluşları, ortak bilinci sürdürmenin ve katılımcı bir yönetim anlayışını gerçekleştirmenin en önemli araçlarından biridir. Sendikal örgütlenmenin önündeki bütün engelleri kaldırdık" şeklinde konuştu.

‘Çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik adımlar attık’

Türkiye'de kamu çalışanlarına sendika kurma hakkının Anayasa değişikliği ile 1995 yılında tanındığını hatırlatan Işıkhan, bu hakkı düzenleyen yasanın 2001 yılında yürürlüğe girdiğini belirtti. Işıkhan, AK Parti iktidarları döneminde kamu görevlileri sendikacılığında sendikalaşma oranının sürekli arttığını ifade ederek, "21 yılda; toplu sözleşmeler dâhil memurların sendikal haklarının, çalışma şartlarının iyileştirilmesine yönelik çok önemli adımlar attık" dedi.

Bakan Işıkhan, kamu görevlilerinin mali ve sosyal hakları için toplu sözleşme imkânı sunan 2010 Anayasa referandumu ve 7. Dönem Toplu Sözleşme sürecini de memur sendikalarının katkılarıyla başarıyla gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.

‘Önümüzdeki süreçte faydalı işler yapacağız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Uluslararası Emek Örgütü'nün 1. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, örgütün toplam 25 ülke ve 33 konfederasyonu bir araya getirerek alın teri, emek ve hak kavramlarını insanlığın geleceği adına önemli ve kıymetli bulduğunu vurguladı. Işıkhan, "Önümüzdeki süreçte de birlikte çok faydalı işlere imza atacağımıza inanıyorum. Siz değerli paydaşlarımızın desteği ile Bakanlığımızın sağlayacağı imkânlar bir araya geldiğinde önümüzde aşılamayacak engel kalmayacaktır" dedi.

Ayrıca, bu önemli girişimi himaye eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın Beyefendi'ye, Memur-Sen ailesine ve katkı sağlayan tüm sendika temsilcilerine teşekkürlerini iletti.

Programa Bakan Işıkhan'ın yanı sıra Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkanı Ali Yalçın ve 25 ülkeden gelen 33 konfederasyonun temsilcileri de katıldı.

Yorumlar (0)