Gökyüzünde gücünü kanıtlıyor: ANKA-3’ün görüntüleri paylaşıldı

TUSAŞ, ANKA-3 insansız hava aracının (İHA) görüntülerini sosyal medya hesabından paylaştı.

EKONOMİ 13.02.2024, 15:19 13.02.2024, 15:25 Buse Önder
Gökyüzünde gücünü kanıtlıyor: ANKA-3’ün görüntüleri paylaşıldı

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), Yüksek performansa sahip ANKA-3'ün 8 bin feet irtifada, 150 knot hızla gerçekleştirdiği uçuşunun 1 saat 10 dakikalık görüntülerini kamuoyuyla paylaştı.

Görünmez İHA ANKA-3

Gelişmiş jet motoru sayesinde hızlı ve radar izini düşük tutabilen ANKA-3, kuyruksuz yapısı ve yüksek faydalı yük taşıma kapasitesi ile öne çıkıyor. Bu yeni nesil İHA sistemi, keşif, gözetleme, istihbarat, taarruz, hava-hava ve hava-yer mühimmatları kullanarak düşman helikopterleri, pervaneli uçaklar ve diğer İHA'larına karşı av taraması yapabiliyor. Ayrıca, ANKA-3 düşman RF yayını yapan radar ve hava savunma sistemlerini etkisiz hale getirme, dost kuvvetlere koruma, sinyal ve haberleşme istihbaratı, elektronik harp, operasyon ve haberleşme rölesi gibi çeşitli görevleri yerine getirebiliyor.

Yerli mühimmatları taşıyabilecek

Mühimmatlı konfigürasyonda, ANKA-3 sistemi gövde içindeki istasyonlarda 650 kg, kanat iç istasyonlarında her birinde 650 kg, dış istasyonlarda ise her birinde 100 kg mühimmat taşıyabiliyor. Bu sayede, SOM-J, MK-82 ve MK 82 sınıfı, SDB gibi büyük mühimmatların entegrasyonu mümkün hale geliyor.

ANKA-3 özellikleri nedir?

ANCA ve AKSUNGUR İHA'larında kullanılan yer sistemleri temel alınarak üzerine ek yeni yazılım sistemi entegre edilen ANKA-3, aynı yer sistemleri ile kontrol edilebiliyor. Ayrıca, düşük by-pass'lı Turbofan motor kullanılarak geliştirilen ANKA-3'ün teknik özellikleri arasında 7 ton ağırlık, 0.7 Mach (800 km/s) hız, düşük radar izi, yüksek hızda intikal, 40.000 feet servis irtifası, 10 saat dayanım gibi özellikler bulunuyor.

Yorumlar (0)