Binlerce kişi izlemişti: Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi vizyondan çekildi

Cem Karaca'nın yaşamını konu alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, sanatçının eşi İlkim Karaca tarafından açılan telif hakları davası sonucunda gösterimden kaldırıldı. Film yapımcı şirketleri ise konu hakkında resmi bir açıklama yaptı.

KÜLTÜR-SANAT 13.02.2024, 15:52 14.02.2024, 16:20 Buse Önder
Binlerce kişi izlemişti: Cem Karaca'nın Gözyaşları filmi vizyondan çekildi

Anadolu rock müziğinin efsane ismi Cem Karaca'nın yaşamını konu alan "Cem Karaca'nın Gözyaşları" filmi, İsmail Hacıoğlu, Fikret Kuşkan, Yasemin Yalçın, Melisa Aslı Pamuk, Buçe Buse Kahraman, Meral Çetinkaya, Melisa Döngel gibi isimlerin başrollerini paylaştığı bir bir film olarak 26 Ocak tarihinde vizyona girmişti.

Ancak, film İlkim Karaca tarafından açılan telif hakları davası nedeniyle gösterimden kaldırıldı. İlkim Karaca'nın 3,5 milyon teminat yatırması şartıyla alınan ara kararın ardından, film vizyondan çekildi. Üç hafta içinde ise 219 bin 331 seyirciye ulaşan film, bu sürecin ardından izleyicileriyle buluşamayacak.

Tedbir kararıyla vizyondan kaldırıldı

Yapım şirketleri Fikri Harika Prodüksiyon ve Aytaç Medya, konuyla ilgili bir açıklama yaparak detayları paylaştı.

Filmin yapımcı şirketleri, yaşanan süreçle ilgili "Efsanevi sanatçımız Cem Karaca’nın anısına yakışır bir şekilde büyük emek ve özenle çekimlerini tamamlayıp 26 Ocak 2024 Cuma gününden itibaren izleyicilere emanet ettiğimiz 'Cem Karaca’nın Gözyaşları' filmimiz, davacı tarafça mahkemeye yatırılan 3,5 milyon TL teminat sonrasında tedbir kararıyla durdurulmuş ve vizyondan kaldırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Tüm izinler alınmıştı

Filmin yapımcıları, konuyla ilgili yaptıkları yazılı açıklamada, davacı tarafın filmde kullanılan eserler için izin alınmadığı gerekçesiyle dava açtığını ve 3,5 milyon TL teminat yatırdıktan sonra mahkeme tarafından tedbir kararı alındığını belirtti. Ancak, tüm şarkılar için Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) aracılığıyla hak sahiplerinden gerekli izinlerin alındığı vurgulandı.

Filmde kullanılan şarkıların 4/3 hakkının Cem Karaca'nın oğlu ve film danışmanı Emrah Karaca'da bulunduğunu, 4/1 hakkının ise davacı tarafın haklarını devrettiği All Stars Music şirketinde olduğunu ifade eden yapımcılar, MESAM aracılığıyla 4/1 hakkını da yasal olarak temin ettiklerini belirtti. Bu durumda, film müzikal içeriği için gerekli olan tüm yasal izinlerin alındığını ve hak sahipleriyle ilgili tüm gerekliliklerin yerine getirildiği vurgulandı.

Mahkemeden onay çıkarsa yeniden gösterilecek

Yapımcı şirketler, film için verilen durdurma kararının Cem Karaca hayranlarını ve kendilerini üzdüğünü ifade etti. Cem Karaca'nın müziğinin dünya çapında tanınan bir isim olduğunu ve filmde onun sanatını ve dönemin atmosferini yansıttıklarını belirten açıklamada, mahkeme sürecinin devam ettiği ve adaletin yerini bulacağı inancıyla, filmle buluşmanın bir gün gerçekleşeceği ümit edildiği de vurgulandı.

Yorumlar (0)