Gabar’dan sevindiren haberi TPAO duyurdu: Yeni rekor kırıldı

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO) yapılan açıklamada, Gabar'da günlük petrol üretiminin 35 bin 61 varille rekor düzeye çıktığı duyuruldu. TPAO, toplam 28 kuyuda yapılan petrol üretiminde yılsonu hedefinin günlük 100 bin varil olarak belirlendiğini ifade etti.

EKONOMİ 26.01.2024, 13:14 Şeyda Gül
Gabar’dan sevindiren haberi TPAO duyurdu: Yeni rekor kırıldı

Şırnak'ın Gabar Dağı bölgesinde petrol üretimi hız kesmeden devam ederken, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’ndan (TPAO) dikkat çeken bir paylaşım geldi. Gabar'da yeni yılın ilk rekorunun kırıldığı belirtilen TPAO açıklamasında, günlük üretimin 35 bin 61 varil petrole ulaştığı duyuruldu.

28 kuyuda petrol üretimi

TPAO, yeni açılan kuyularla birlikte toplamda 28 kuyuda günlük petrol üretimi yapıldığının bilgisine yer verildi.

Yılsonu hedefi 100 bin

2024 sonu hedefinin günlük 100 bin varil petrol olduğu belirtilen TPAO açıklamasında, “Milletimizin desteğiyle, belirlediğimiz hedefleri bir bir aşıyor. Enerjide bağımsız Türkiye yolunda azim ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verildi.

2022 yılında keşfedildi

12 Aralık 2022'de Gabar Dağı'nda 150 milyon varillik net petrol rezervine sahip saha keşfedildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, karada yapılan en büyük 10 keşiften biri olan bu sahadaki rezerv değerinin yaklaşık 12 milyar dolar olduğu açıklanmıştı.

Yorumlar (0)