ESK'dan et fiyatlarını düşürecek adım

ESK (Et ve Süt Kurumu), kırmızı et endüstrisi alanında faaliyet göstermekte olan şirketlere kesimlik sığır satışı gerçekleştirileceğini bildirdi.

EKONOMİ 27.12.2023, 01:30 27.12.2023, 18:04
ESK'dan et fiyatlarını düşürecek adım

ESK'nın resmi internet sitesi üzerinden, şirketlere yapılacak sığır satışının detaylarına dair açıklamada bulunuldu.

Bahse konu açıklamada, ESK'nın, kırmızı et piyasalarını düzenleme ve dengeleme görevi olduğu hatırlatılarak "Bu çerçevede, kırmızı et endüstrisi alanında (şarküteri üretimi gerçekleştiren) faaliyet gösteren şirketlere, kombine ve etçi ırklardan ortalama 700 kilogram canlı ağırlığında olan kesimlik sığır satışı gerçekleştirilecektir." ifadesi kullanıldı.

Kesimlik büyükbaşların teslimatının Bandırma-Derince Limanı'nda gerçekleştirileceği ve teslimat itibarıyla üç gün içinde kurum elamanı gözetiminde kesimlerin yapılacağı aktarılan açıklamada, müracaatların 27 Aralık 2023 ila 8 Ocak 2024 tarihleri arasında ESK Genel Müdürlüğüne yapılacağı kaydedildi.



Fiyat açıklandı

Bahse konu açıklamada, elde edilecek karkas etlerin fiyatlarına dair ise şu bilgiler aktarıldı:

"Kesimlik büyükbaş hayvanlardan sağlanacak karkasların (deri, sakatat ve yan ürünler de dahil) canlı kilogram satış fiyatı 130 TL + KDV’dir. ESK'ya ilk kez canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan sağlanacak karkas satın alma müracaatı yapan şirketler, satış esas ve usullerinde belirtilen bütün evrakları imzalı ve eksiksiz bir şekilde teslim edecektir. ESK'dan daha evvel canlı kesimlik büyükbaş hayvanlardan sağlanacak karkas satın alan şirketlerin ise halihazırdaki evrakları detaylı bir şekilde incelenecek olup, dilekçe ile müracaatta bulunmaları yeterli olacaktır."

Yorumlar (0)