Emekliler dikkat! Bayram ikramiyesi artıyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebi var, bu adımlara atmaya hazırız" dedi.

EKONOMİ 07.02.2024, 11:20 Buse Önder
Emekliler dikkat! Bayram ikramiyesi artıyor mu?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, çeşitli konularda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Işıkhan, emeklilerin bayram ikramiyesinin artırılması talebine olumlu yanıt vererek, bu konuda atılacak adımlara hazır olduklarını belirtti. Ayrıca, deprem bölgesindeki ödeneklerin ve sağlık hizmetlerinin aksamadan devam ettiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

Emekliye bayram ikramiyesi

Bakan, ülkedeki istihdamın 914 bin seviyesine çıktığını ve 110 bin vatandaşa toplamda 990 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı. Prim tahsilatının önemine değinen Işıkhan, ekonominin tüm boyutlarını canlandırmaya odaklandıklarını ifade etti.

Emeklilere yönelik bir seferlik 5 bin lira destek sağlandığını belirten Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte gerekli değerlendirmeleri yaparak, emeklilere yönelik talepleri değerlendireceklerini ve adımları atacaklarını söyledi.

Emeklinin fark ödemeleri yapıldı

Ocak ayından itibaren emeklilere eşit aylık ödemeleri gerçekleştirdiklerini ifade eden Işıkhan, SSK'lı 10 milyon 798 bin 98 emekliye ve Bağ-Kur'lu 2 milyon 861 bin 770 emekliye fark tutarlarını ödeyeceklerini açıkladı. Toplamda 13 milyon 660 bin 868 kişiye yapılacak fark ödemesinin miktarı 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira olarak belirtildi.

Emeklinin refahı artacak

Bakan, EYT (Erken Emeklilik Talepleri) kapsamında düzenlemelerden faydalanan kişi sayısının yaklaşık 2 milyon olduğunu belirtti. Ayrıca, 950 bin EYT emeklisinin tekrar çalışma hayatına döndüğünü ve sürecin devam ettiğini aktardı. 2024 yılının sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.

Bakan Işıkhan, emeklilerin refahını artırmak için çeşitli adımlar atacaklarını ve emeklilere birçok hizmette ayrıcalık sağlayacaklarını sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)