Döviz piyasasında son durum: Dolar ve Euro bugün kaç TL oldu?

Dolar ve Euro kaç TL oldu? Dolar kuru hangi seviyeye geldi? Piyasada döviz kurlarında son durum ne? İşte detaylar…

EKONOMİ 16.04.2024, 12:17 Melina Ay
Döviz piyasasında son durum: Dolar ve Euro bugün kaç TL oldu?

Dolar/TL günü değer kazancıyla açarak 32,46 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL 34,51, sterlin/TL ise yüzde 0,1 değer kaybıyla 40,3590'dan satılıyor. Dolar endeksi, yükseliş eğilimini 5. işlem gününe taşıyarak şu dakikalarda yüzde 0,2 artışla 106,4 seviyesinde bulunuyor. Ortadoğu'daki gerilim ve Fed'in politika faizini uzun süre yüksek tutabileceği endişeleri risk algısını yükseltirken, bugün Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve yoğun veri gündemi yatırımcıların odağında yer edindi.

Analistler, ABD'de açıklanan makroekonomik verilerin enflasyon endişelerini artırdığını belirterek, para piyasalarındaki fiyatlamalarda ilk faiz indirimi tarihine ilişkin tahminlerin ertelendiğini ifade etti.

Bugün, analistler, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası'nın Bahar Toplantıları'ndan gelecek haber akışının yanı sıra ABD'de sanayi üretimi verilerinin de yatırımcıların odağında olduğunu belirtti. Teknik açıdan, dolar endeksinde 107 ve 108 seviyelerinin direnç, 106 ve 105'in ise destek olarak öne çıktığını açıkladı.

Yorumlar (0)