Çiğ süt tavsiye fiyatı belli oldu

Ulusal Süt Konseyi’nden (USK) yapılan açıklamada, çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs'tan geçerli olmak üzere üreticinin eline litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verildiğini duyurdu.

EKONOMİ 15.04.2024, 18:29 16.04.2024, 14:53 Şeyda Gül
Çiğ süt tavsiye fiyatı belli oldu

Ulusal Süt Konseyi'nin (USK) internet sitesinden yapılan duyuruda, çiğ süt tavsiye fiyatının 1 Mayıs tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeniden tespit edildiği açıklandı. Duyuruda, yüzde 3,6 yağ ve yüzde 3,2 protein içeriğine sahip çiğ inek sütü tavsiye satış fiyatı, çiğ süt desteği hariç üreticinin eline litre başına net 14,65 lira geçecek şekilde belirlendiği bilgisine yer verildi.

22 kuruş fark uygulanacak

Soğutma, nakliye ve diğer cari giderler üretici tarafından karşılandığı takdirde, bu giderlerin üreticiye ilave ödeneceği kaydedilen duyuruda, baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir 0,1'lik değişim için 22 kuruş fark uygulanacağı vurgulandı.

Piyasa koşullarına göre güncellenebilecek

Duyuruda, bundan sonraki süreçte çiğ süt tavsiye fiyatı maliyetler çerçevesinde yeniden değerlendirilerek piyasa koşullarına göre güncellenebileceği ifade edildi.

Yorumlar (0)