Ürdün'den Netanyahu uyarısı: İzin verilmemesi gerek

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya yeni bir savaş çıkarmak ve bölgeyi daha fazla gerginliğe sürüklemesine izin verilmemesi gerektiğini vurguladı.

DÜNYA 15.04.2024, 19:04 16.04.2024, 17:38 Şeyda Gül
Ürdün'den Netanyahu uyarısı: İzin verilmemesi gerek

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Amerikan CNN televizyon kanalına konuştu. İran'ın İsrail'e askeri karşılık vermesinin yansımalarını değerlendiren Safedi, İran’ın İsrail'in Şam'daki konsolosluğuna yönelik saldırısına yanıt verdiğini ve bundan fazlasını yapmayacağını söylediğini hatırlattı. Gerilimi tırmandırmamanın artık İsrail'in sorumluluğunda olduğunu ifade eden Safedi, Netanyahu'nun başka bir çatışmayı kışkırtmasına ve tüm bölgeyi, herkese zarar verecek daha fazla gerilime sürüklemesine izin verilmemesi gerektiğini dile getirdi.

Önceliğimiz Ürdün'ü korumaktır

İran saldırısı sırasında Ürdün'ün tutumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Safedi, füzelerin tehlike olacak şekilde Ürdün hava sahasını ihlal ettiğini söyledi. “Biz de bu tehdidi etkisizleştirmek için üzerimize düşeni yaptık” diyen Safedi, İHA'lar nereden gelirse gelsin, İsrail'den, İran'dan ya da başka bir yerden gelirse gelsin aynı şeyi yapacaklarını aktardı. Safedi, “Önceliğimiz Ürdün'ü korumaktır” ifadelerini kullandı.

İki devletli çözüm temelinde adalet ve barış var

Bölgedeki gerginliğin en büyüğünün Gazze'ye yönelik devam eden savaş ve işgal olduğunu anlatan Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi, isteklerinin Filistinliler ve İsrailliler için iki devletli çözüm temelinde adalet ve barış olduğunu kaydetti.

Yorumlar (0)