Bayram tatilinde müzeler ziyaretçi rekoru kırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 9 günlük bayram tatili süresince bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerini toplamda 1 milyon 784 bin 233 kişinin ziyaret ettiğini açıkladı.

KÜLTÜR-SANAT 15.04.2024, 20:03 Şeyda Gül
Bayram tatilinde müzeler ziyaretçi rekoru kırdı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye’nin zengin tarih ve kültür mirasıyla her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti kendine çekmeyi sürdürdüğünü ifade etti. Son olarak, bayram tatili süresince Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan müzeler ve örenyerlerinin büyük ilgi gördüğünü kaydeden Bakan Ersoy, Türkiye'nin tarihî hazinelerini yakından görmek isteyenlerin bakanlığa bağlı müze ve örenyerlerini toplamda 1 milyon 784 bin 233 kişi ziyaret ettiğini ifade etti.

En çok ziyaret edilen yer Mevlânâ Müzesi oldu

En çok ziyaret edilen yerin Konya'nın Mevlânâ Müzesi olduğunu ifade eden Bakan Ersoy, Konya’yı sırasıyla İzmir Efes Örenyeri, Denizli Hierapolis (Pamukkale) Örenyeri, Nevşehir Zelve - Paşabağlar Örenyeri ve Nevşehir Göreme Örenyeri gibi önemli tarihî mekânların takip ettiğini ifade etti. Bakan Ersoy, Türkiye'nin tarihî ve kültürel zenginliklerini keşfetmek için binlerce insanın müzelere ve örenyerlerine akın etmesinin geçmişin ve kültürel mirasın yaşatılması ile bu mirasın gelecek nesillere aktarılması bakımından oldukça önemli olduğunu kaydetti.

Bakan Ersoy, ziyaretçilere teşekkür etti

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bakan Ersoy, “Geçmişimizi korumak ve gelecek nesillere aktarmak adına verdikleri bu çok kıymetli destekten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)